NEĆE PA NEĆE
Zadar visoko poražen od Nymburka
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 15.1.2011 u 21:01.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: NLB


Košarkaši Zadra još se jednom kući vraćaju pognutih glava. Momčad trenera Tihomra Bujana poražena je u utakmici 17. kola NLB lige u Češkoj od momčadi Nymburka sa visokih 91-70. Jučerašnji poraz Bujanove družine treći je poraz Zadra u nizu. Za istaknuti je i podatak kako je do sada standardni član udarne petorke Zadra, Pavle Marčinković, koji je u prosjeku u igri provodio 20 minuta po utakmici, danas u igri proveo svega 8 minuta.

Prvu dionicu susreta Zadrani su odigrali solidno, uz samo jedan koš zaostatka (15-14). Krenuli su dobro domaći preko danas najraspoloženijeg igrača Pumprle. Nastavili su domaći koševima Bende i Simmonsa, dok su s druge strane za Zadar uglavnom zabijali Bilan, Brown i Batur.

U drugoj dionici susreta, Zadrani su primili čak 11 koševa više nego što su ih postigli. Krenuli su domaći preko Sokolovskya (trica), te Pumprle i Brende. Zadrani su odgovarali jedno vrijeme preko Žuže i Cara, no domaći su tada jače stisli gas, te su nakon prvih 20 minuta pobjegli na +12 (42-30). I u trećoj dionici susreta nastavila se ista priča kao iz druge. Zadrani su se uspjeli napromašivatu, a domaći sastav bio je predvođen nezaustavljivim duom, Pumprloa - Sokolovskym. Zabili su nešto koševa u trećoj četvrtini Mason i Car za Zadar, dok je gore navedeni dvojac zabijao sa svih strana.

Što se Zadra tiče, zadnja četvrtina odigrana je solidno. Ipak, ne živi se od jedne odigrane solidne četvrtine. Tako su Zadrani krenuli preko Cara koji daje koš, zatim i tricu za smanjenje (71-55). S druge strane neumoljiv je bio Simmons, kasnije i Sokolovsky koji postiže dvije trice u nizu. Posljednje koševe na utakmici za Zadar postigao je Ive Ivanov (89-70), dok je košem Slezaka završeno mučenje Zadra u Češkoj (91-70).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.