ONI RUŠE UGLED KLUBA I LAŽU JAVNOST
KK Zadar Jusupu će morati isplatiti 50.000 eura odštete!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 13.1.2011 u 23:38.
ZDNews.hr

Danijel Jusup Foto: 057info (arhiva)


Nakon lošeg izdanja u sinoćnjoj utakmici protiv Zagreba i cjelokupne teške situacije, UO KK Zadar odlučio se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji treneru Danijelu Jusupu s kojim je ugovor sporazumno raskinut. Novi trener do kraja tekuće sezone biti će Tihomir Bujan. Novi pomoćni trener, uz Ivana Barančića bit će Ante Matulović. Tihomir Bujan momčad će preuzeti na večerašnjem treningu, a prva utakmica pod njegovim vodstvom bit će ona sutrašnja u četvrtfinalu domaćeg Kupa protiv Dubrave.

Privedeni su kraju i pregovori sa Juricom Žužom koji bi ugovor s KK Zadar trebao potpisati tijekom dnanšnjeg, najkasnije sutrašnjeg dana. Žuža bi se treninzima trebao priključiti večeras.

Omladinski pogon KK Zadar preuzima Samir Žuža, dok je novi trener predkadetske momčadi Rajko Vidaković.

UO KK Zadar


Ovo što ste gore pročitali je službeno priopćenje Košarkaškog kluba Zadar poslano na 25 e-mail adresa zadarskih redakcija. Dakle, u priopćenju jasno piše kako je ugovor između Danijela Jusupa i KK Zadar sporazumno raskinut. 'UO KK Zadar odlučio se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji treneru Danijelu Jusupu s kojim je ugovor sporazumno raskinut', stoji u klupskom priopćenju kojega je navodno potpisala Uprava KK Zadar.

S druge strane, sada već bivši trener KK Zadar, Danijel Jusup, tvrdi kako on nije pristao na sporazumni raskid ugovora. Dodao je i kako će tražiti sve što mu po ugovoru pripada.

- Nije bio sporazumni raskid ugovora. Klub mi je dao otkaz, dakle, oni su raskinuli ugovor. Da je sporazumni, onda bi se i mene nešto pitalo pa bi ja možda rekao da sačekamo Zvezdu. Što se tiče novca, do sada sam najmanje plaćen i nikada nisam ništa tražio. Mislim da sam bio i više nego korektan. Ali ipak smatram da je trebalo sačekati do Zvezde. U tom slučaju bi se možda malo drugačije postavio. No, ako je odluka takva, ja je uvažavam, ali ću onda tražiti ono što piše u ugovoru – kazo je Jusup za jednu dnevnu tiskovinu.

A što se Jusup dobiva ukoliko dobije otkaz? Sitnicu od 50.000 eura, koja mu je zajamčena posebnom klauzulom u ugovor u kojoj piše, ukratko, ukoliko Jusupu klub odluči dati otkaz prije isteka ugovora, dužan mu je isplatiti gore navedeni iznos. I što se na kraju dogodilo? Ugovor je raskinut od strane KK Zadar, a Jusupu je klub ostao dužan ni manje ni više nego 50 tisuća eura, plus isplata zaostalih plaća.

Evo što o svemu kaže predsjednik KK Zadar, Edvin Šimunov.

- Ja sam također pročitao izjavu trenera Danijela Jusupa. Ne znam, morat ću sa Zdenkom (Mičićem, op.p.) porazgovarati o ovome nakon što se on vrati. Istina je da u ugovoru postoji klauzula da,ukoliko klub da treneru otkaz, dužan mu je isplatiti iznos od 50.000 eura. Mi se nadamo da ćemo se uspjeti nagoditi ipak – kaže predsjednik Šimunov.

Za kraj, ostaje nam za vidjeti kako će se rasplesti cijela situacija oko slučaja Jusup. Bivši trener Zadra očito, ako je suditi prema njegovoj izjavi, neće pristati na nagodbu već će tražiti isplatu svega što mu ugovor zakonski garantira.

Za kraj, gorka je činjenica da je 'Uprava KK Zadar' (ili netko zlouporabljuje taj potpis) već nekoliko puta u posljednjih par mjeseci medijima poslala priopćenja koja su u sebi sadržavala laži ili neistine. Prisjetimo se, posljednji put, direktor KK Zadar, Zdenko Mičić medijima preko glasnogovornice poslao priopćenje u kojemu je napao portale Znet i ZadarSport, optužujući ih kako kontinuirano ruše ugled kluba i njegovih djelatnika. Upravo to priopćenje Mičić je poslao ilegalno, potpisujući se kao 'Uprava KK Zadar' (iako nije član Uprave). A da to priopćenje nije potvrdila Uprava KK Zadar, potvrdio nam je istog dana i sam Dino Perović, koji je tada obnašao funkciju Predsjednika KK Zadar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.