DOŠAO JE I TAJ DAN...
Ive Ivanov i Marko Car uništili snove Partizana!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 12.12.2010 u 20:02.
ZDNews.hr

Ive Ivanov Foto: Ezadar


KK Zadar – KK Partizan 91:88 (34:22, 21:14, 14:19, 22:33)

KK Zadar: Car 27 (5/6 za tri!), Vladović 7, Batur 8, Tomas 2, Ramljak, Dundović, Marčinković 6, Olivari, Ivanov 23, Brown 10, Bilan 8, Pelczmann.
KK Partizan: Jerrels 14, Kecman 11, Klobučar, Jeremaz, Lučić 5, Milosavljević 9, Katić 9, Jawai 12, Božić, Gist 21, Vesely 7, Đekić.

Dvorana: Krešimir Ćosića
Gledatelja: 3500
Suci: Matej Boltauzer (SLO), Damir Javor (SLO), Sašo Petek (SLO)

Zadar je pobijedio Partizana pred 3500 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića! To je jedino važno nakon odigranih 40 minuta! Osim igre Zadra koja je bila dobra, i zadarska publika je bila na visokom nivou. Posebice Tornado koji je od prve pa do posljednje minute bio gromoglasna podrška i vjetar u leđa igračima Zadra.

Košarkaši Zadra nisu na bolji način mogli otvoriti utakmicu s Partizanom. Čak 34 koša Jusupovi izabranici postigli su u prvih 10 minuta, a sve je krenulo s koševima danas nezaustavljivog dvojca, Cara i Ivanova koji su odigrali maestralno od prve do posljednje minute. Seriju Zadra 10:0 započeo je kapetan Zadra, Jakov Vladović, a u dobar ritam vrlo brzo su se uklopili Ivanov i Bilan. Radi lošeg otvaranja utakmice, pri rezultatu 13:3, trener Partizana, Vlada Jovanović bio je prisiljen zvati svoj prvi 'time-out'. Nakon povratka na teren, igra Partizana se nešto poboljšala. Koševima Jerrelsa, Jawaija, a kasnije i Milosavljevića, Partizan dolazi na samo 5 koševa zaostatka (23:18). Zadar se opet diže. Prvo je Ivanov zabio za 23-18 (koš plus dodatno bacanje), da bi koševima Browna, kasnije opet Ivanova i Cara Zadar došao do 34:22.

Drugu četvrtinu otvorili su Batur, Ivanov i Brown, koji svojim koševima Zadru donose prednost od 19 koševa (41-22). Koševima Gista, Lučića i Milosavljevića, kasnije i Veseliya, Partizan smanjuje na 43:29. Pokušavali su gosti šutevima iz vani, no nije išlo. Na 50:31 povećao je Marčinković, dok s druge strane zabijaju Kecman (trica) i Jawai za 50:36. Koševima danas briljantnog Marka Cara (4) završena je druga dionica susreta. Zadar na poluvremenu ima prednost od 19 koševa (55:36)

U treću dionicu susreta Zadrani su ušli loše. Opće je poznato kako igra Zadra pada sredinom treće i kroz cijelu četvrtu četvrtinu, no srećom po Zadrane, prednost koju su stekli u prvom dijelu, nisu uspjeli ispustiti do samog kraja. Koševima Jerrelsa, kasnije i Gista, Partizan je smanjio na 10 koševa zaostatka (62:52), no Zadar se još jednom diže preko Batura i Tomasa koji zabijaju za 69:52. Koševima Lučića (Partizan), završena je treća četvrtina (69:54).

Posljednja četvrtina nije dobro počela za Jusupove izabranike. Nakon uvodnog koša Ivanova, Jawai, kasnije i Milosavljević zabijaju koševe za 74:59, a kapetan Jakov Vladović mora napustiti parket radi pete osobne. Tada igra Zadra potpuno gubi smisao, a na rubu živaca je i trener Jusup. Koševima Gista, Veselya, kasnije i Kecmana, Partizan se opasno približava na 10 koševa razlike. Nastavili su tada gosti neometano zabijati pomoću Katića koji sam u seriji zabija 12 koševa, pa tako Partizan dolazi na samo 5 koševa zaostatka (79:74). S druge strane za Zadar zabija Batur koji podiže prednost na +8, a kod Partizana dobro igraju Katić i Kecman. Zadar vodi tri koša razlike.

Koševima Kecmana, Milosavljevića i Gista, Partizan dolazi na koš zaostatka (83:82). Koševima Browna sa linije slobodnih bacanja, Zadar je u konačnici slavio. Slavio je ponajprije zahvaljujući sjajnom Ivi Ivanovu i Marku Caru koji su danas odigrali briljantno. (Hrvoje Bajlo).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.