BITI ILI NE BITI
Zadrani u pohodu na još jednu gostujuću pobjedu
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 13.11.2010 u 7:48.
ZDNews.hr

Ive Ivanov - jedan od boljih Zadrana Foto: Arhiva


Pred košarkašima Zadra izuzetno je težak ispit. Danas, s početkom u 20 sati i 15 minuta, izabranici Danijela Jusupa snage će odmjeriti s Igokeom, koja se nalazi na 12. mjestu NLB lige, te ima omjer jednak kao Zadar, 2-4. Ono što je bitno naglasiti prije početka ove utakmice je to da je ovo Zadranima utakmica biti ili ne biti. Zašto? Razlog je jednostavan. Ukoliko Zadrani uspiju pobijediti Igokeu, pobjeći će iz opasne zone.

Ukoliko scenarij bude takav da Zadar izgubi i ovu utakmicu, Jusupova družina će se na pretposljednjem mjestu na tablici i bit će u izrazito teškoj situaciji. Nakon Igokee Zadar odlazi u goste kod Budućnosti, koja se trenutno nalazi na drugom mjestu NLB lige s omjerom 4-2.

Za istaknuti je i podatak da je Igokea u posljednje tri utakmice ostvarila dvije pobjede, pobijedili su Crvenu zvezdu kod kuće, te su slavili protiv Radničkog na gostujućem parketu (Radnički je prije tjedan dana svladao Zadar u Zadru 86-96). Ne treba bježati ni od gorke činjenice, Igokea ima kvalitetniju momčad od Zadra (u razloge slaganja momčadi Zadra bolje je i ne ulaziti..) i igraju na domaćem terenu.

- Svi znamo da se situacija mijenja iz kola u kolo. Moram istaknuti da smo, što se rostera tiče, vrlo neiskusni. U našem sastavu, kao što znate, ima mnogo mladih igrača koji daju svoj maksimum, no mladost i neiskustvo je ono kroz što oni prolaze. Moramo se znati nositi s time i boriti se kako je moguće bolje – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra u najavi utakmice.

Povodom sutrašnje utakmice, trener Slobodan Klipa, iznio je svoje viđenje utakmice sa Zadrom.

- Moja momčad diže formu i bolje igramo u posljednje vrijeme, bolje igramo nego na početku lige, za razliku od Zadra, koji je u posljednje vrijeme pokazao da ima određene probleme i nalazi se u padu forme. Mislim da je to velika prednost naše momčadi. Ipak, Zadar je Zadar i radi se o sastavu koji ima samopouzdanje i neće sigurno doći sa bijelom zastavom, već će nas pokušati iznenaditi - rekao je trener Igokee Klipa, dodavši da njegova momčad trenutno nema ozbiljnijih problema, dodao je i da su svi zdravi i spremni za utakmicu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.