DEBAKL NA VIŠNJIKU
Radnički tricama uništio sve nade Zadra
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.11.2010 u 20:02.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (arhiva)


KK ZADAR - KK RADNIČKI 86-96 (26-19, 10-23, 17-26, 33-28)

KK ZADAR: Car 13, Vladović 13, Batur 6, Ramljak 2, Dundović 4, Marčinković 6, Olivari, Ivanov 18, Brown 4, Bilan 20, Pelczmann, Vlaić,.

KK RADNIČKI: Lee 16, Maksimović , Miletić 1, Marković 11, Mijatović 4, Gaddefors, Drašković, Čakarević 14, Stojačić 18, Rakić 5, Dragojlović 14, Vukosavljević 13.

Suci: Boltauzer, Vučković i Petek (svi Slovenija)

Gledetelja: 1700

Košarkaši Zadra doživjeli su debakl pred 1700 najvjernijih navijača u dvorani Krešimira Ćosića, izgubivši od Radničkog 86-96. Iako su Zadrani relativno dobro otvorili utakmicu, u drugom dijelu su se raspali u potpunosti. Koševima Bilana i Marčinkovića Zadar je poveo 4-0, a dobru razliku Jusupovi izabranici održali su prednost od 7 koševa u prvoj četvrtini koja je završila 26-19 za Zadar.

U drugoj četvrtini, Zadrani su se držali do rezultata 34-31, a onda je sve krenulo nizbrdo. Prvo je Lee zabio tricu za prvo izjednačenje na utakmici (34-34), a onda je uslijedila ubitačna serija gostiju. I to kakva serija, 23-4! Poluvrijeme je završilo rezultatom 42-36 za Radnički, a ono što je za istaknuti nakon prvi 20 minuta igre je to da je Zadar ispucao 9 trica, a pogodio 0, dok su gosti za isto vremena pogodili 6 od 12 trica.

U nastavku utakmice, Zadrani su se branili, no nisu se uspjeli obraniti. Prvu tricu na utakmici postigao je centar Zadra Brown za 48-51, no koševima danas nezaustavljivih Stojačića i Dragojlovića, razlika Radničkog samo rasla.
Posljednju dionicu susreta otvorio je danas jedan od boljih Zadrana, Ive Ivanov pogodivši za 55-68. Svoj doprinos u smanjivanju razlike dali su Car (65-77)i Batur (58-73), no to nije bilo dovoljno. Kaskali su Zadrani podosta u obrani i u napadu. Pet minuta prije kraja utakmice, trener Zadra, Danijel Jusup u igru uvodi mladog 17-godišnjeg krilnog igrača Marka Ramljaka koji je do kraja utakmice uspio ubaciti 2 koša.

Kako je Dragojlović dobio petu pogrešku, Zadranima je nastavio zabijati Vukosavljević, s druge strane, vrlo dobar bio je zadarski centar, Miro Bilan čiji učinak od 20 koševa i 10 skokova (27 valorizavcija) također nije bio dovoljan za preokret.

Sve u svemu, Zadrani su itekako podbacili na svom parketu. Vrlo dobro su danas odigrali Bilan i Ivanov, dok je kapetan Vladović, unatoč 13 postignutih koševa još jednom odigrao 38 minuta i praktički nije imao zamjenu (Pelczmann još uvijek nije upisao svoje prve seniorske minute). Kažu u Upravi KK Zadar da se nema za novog razigravača, no nitko im ne vjeruje, već se svi se pitaju gdje su novci od ostatka ugovora Perinčića, Greera i Golemca. I dok se oni koji su kupili ulaznice pitaju, oni koji im prenose vijesti iz KK Zadar, uglavnom su izloženi prijetnjama čelnih ljudi kluba. Sve u svemu, u Zadru vlada stanje općeg razočarenja.

IZJAVE, Jusup:

Propustili smo jednu finu šansu da ubilježimo treću pobjedu. Smatram da smo to morali napraviti. Kad se primi preko 90 poena, to nije dobro. Defanzivno smo jako loše odigrali. Puno smo im poklonili lopti koje su oni presijecali, a kasnije i zabijali iz kontre. Mislim da se to ne smije događati. Mi večeras nismo imali raspoloženog igrača, osim Bilana, koji je odreagirao na pristojan nači, svi ostali su odigrali ispod razine - kazao je Jusup, a na novinarski upit zašto je Brownu dopustio nerezonsko šutiranje je kazao sljedeće:

- Brown je igrač koji je takav po vokaciji da se izvlači i šutira s distance. Njegov šuterski učinak u posljednje vrijeme je stvarno loš i tu se treba zamisliti - kazao je Jusup.

Miro Bilan, centar Zadra:
Što se može reći nakon ovakvog poraza? Katastrofalna igra i rezultat. Nakon prve dionice u kojoj smo odlično odreagirali i imali prednost od sedam koševa, jednostavno smo pali. Nije više ništa funkcioniralo od polovice druge četvrtine, pa je tako naš šut nam je bio nikakav. Sa samo dvije trice pogodili (2-26) - tužno će Bilan kojemu je ovo ujedno bila i najbolja partija u dresu Zadra.

Ive Ivanov, krilni centar Zadra:
Utakmicu smo odlično otvorili, baš kako smo se dogovorili, da bi odjednom upali u nekakvu crnu rupu. Gosti su nas iskažnjavali na svakom šutu i pribojavali smo se na povratku s poluvremena da ne nastave u takvom ritmu, a upravo se to i dogodilo. Što reći, trebamo dati sve od sebe i ići na pobjedu protiv Igokee da nadoknadimo ovo što smo propustili kod kuće - kazao je Ive Ivanov, jedan od boljih Zadrana danas.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.