ZADAR SLAVIO PROTIV DOSAD NEPORAŽENIH ČEHA
Uspjelo je! Konačno prva pobjeda Zadra!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.10.2010 u 19:42.
ZDNews.hr

Danas odličan - Pavle Marčinković Foto: ZadarSport (arhiva)


ZADAR: 73 NYMBURK: 60 (20-14, 16-11, 12-9, 25-26)

Zadar: Car 23, Vladović 11, Batur 7, Golemac 5, Ramljak , Dundović, Marčinković 8, Olivari, Ivanov 6, Brown 9, Bilan 4, Pelczmann.

Nymburk: Benda 8, Sokolovski 2, Pumprla 8, Koch, Chan, Kremen 6, Nissim 8, Efejuku, Nečas 7, Simmons 14, Slezak 6, Lenzly 1

Košarkaši Zadra uspijeli su doći do svoje prve ovosezonske pobjede svladavši dosad nepobjeđeni Nymburk rezultatom 73-60. Dobro je počelo za Zadar, koševima Vladovića i Cara, kasnije Ivanova i Browna domaći odlaze na +7 (17+10). Do kraja četvrtine, Golemac i Car postigli su nove koševe za Zadar koji na kraju prve dionice ima prednost od 6 koševa. Nastavili su Zadrani furiozno i u drugoj četvrtini. Koševima Pumprla u dva navrata, kasnije i koševioma Ive Ivanova s druge strane, Zadar odlazi na 27-18. S druge strane, Nečas i Simmons nastavili su zabijati za Nymburk, no Zadar i dalje nastavlja ubiačnim ritmom po goste te po prvi put, minutu prije odlaska na veliki odmor odlazi na +12 (34-22).

Deset sekundi prije kraja druge četvrtine, na veliko negodovanje zadarske publike, Jusup u igru stavlja danas vrlo nervoznog Juricu Golemca umjesto Mira Bilana.
U trećoj četvrtini, u kojoj smo vidjeli svega 21 poen, prvi koš za Zadrane zabio je danas sjajni Pavle Marčinković. Niz je nastavio Golemac, dok s druge strane, jedini u napadu dobro reagira Simmons koji u nepune 3 minute zabija 7 koševa.

Posljednja dionica susreta donijela je veliku nervozu i napetost, no Zadar je ipak uspio sačuvati stečenu prednost. Ipak, pet minuta prije kraja susreta Jakov Vladović napravio je petu osobnu pogrešku, te je svoju momčad doveo u nezgodnu situaciju. Koševima Slezaka i Nissima, gosti su uspjeli doći do 6 koševa zaostatka, no Zadrani su se ipak bolje snašli i u konačnici utakmicu mirno priveli kraju.

Nezadovoljni Golemac psovao Jusupa

Tri minute prije kraja utakmice, Jurica Golemac, najskuplji zadarski igrač (170 tisuća Eura), pri izlasku iz igre svoje nezadovoljstvo izrazio je na način da je, prema riječima onih koji su to čuli i vidjeli, Jusupu nešto opsovao. Na pressici je Jusup kazao kako treba prvo treba prespavati, a danas će se obaviti i razgovor sa slovenskim reprezentativcem.

Jakov Vladović:

Nakon tri poraza, napokon jedna pobjeda. Opet je utakmcia bila teška, mogli smo je riješiti malo prije, ali glavno da smo dobili. Dobro smo ušli u utakmicu, igrali smo dosta dobro u obrani i nismo im dali da se razmašu u napadu. Zato smo i poveli na poluvremenu, i uspjeli smo konačno to zadržati do kraja. Došli su pred kraj na 6 razlike, ali eto, uspjeli smo zadržati prednost.

Danijel Jusup: Golemac je reagirao neprimjereno

Očekivao sam tešku utamicu, premda 17 razlike koje smo imali nam je davalo šansu da to lakše privedemo kraju. I dalje smo nastavili igrati kvalitetnu obranu, dobro smo se pripremili za Nymburk. Oni sve koševe, odnosno puno njih daju kroz tranziciju, koju mislim da smo eliminirali. Što se incidenta s Golemcem tiče, mislim da sve treba prespavati, pa trezvenije glave porazgovarati da vidimo s igračem što i kako dalje. Mislim da je reagirao neprimjereno.

Stiže Jerel McNeal

Nadam se da će nam McNeal donijeti jedan novi kvalitet koji nam je nužan. Mislim da s njim možemo napraviti i jedan dodatni korak naprijed. Drago mi je da u svemu participiraju mladi igrači i da odigravaju sve bolje role. McNeal igra na pozicijama 1 i 2. Jako je brz i mislim da je u stanju probijati prednju liniju, a to nam je nužno

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.