VJERUJEMO U POBJEDU
IGRAJ ZADRE VOLIMO TE MI!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.10.2010 u 13:09.
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: ZadarSport (arhiva)


IGRAJ ZADRE VOLIMO TE MI!


Zadarskim košarkašima podrška je potrebna više nego ikad, a to se posebice odnosi na one mlađe koji i nemaju iskustva. Ovo je utakmica u kojoj bi svi zajedno, što je bučnije moguće, trebali glasno podržati Klub da konačno dođe do toliko očekivane pobjede. Jer, lako je biti jedan od 10 000 kada Zadar pobjeđuje i kad je sve u redu, kad su plaće igračima redovne i kad je rezultat Kluba na zavidnoj razini. Sada, kad je KK Zadar doslovce na koljenima i kada sve u klubu i oko njega 'puca po šavovima', Klubu treba podrška veća nego ikad. Iz novinarske lože, sa Tornadove tribine, iz Prstena, sa vrha dvorane, a vjerujemo kako će se napokon i Zlatni vipovci trgnuti iz udobnih fotelja te da će navijati za Zadar od prve do posljednje minute. Današnja utakmica, koja je jedna svojevrsna prekretnica za mnoge u klubu, trebala bi biti ona na kojoj ćemo pokazati da je ovo grad košarke i da Zadar ima svoju vjernu publiku, i u dobru i u zlu. Igraj Zadre volimo te mi!

Hrvoje Bajlo
Grad košarke s nestrpljenjem očekuje današnju utakmicu 4. kola NLB lige između Zadra i Češkog Nymburka. Česi u tri odigrane utakmice imaju sve tri pobjede, dok s druge strane Zadar, ima tri poraza. Izgubili su Zadrani kod kuće od Union Olimpije, a na gostujućim terenima od Cedevite i Zagreba. Realno gledajući, mladi igrači, suprotno najavama trenera Jusupa, priliku nisu dobivali u dovoljnoj mjeri, no zadarski strateg najavio je kako će upravo oni na današnjoj utakmici nositi igru Zadra, pa je tako dovođenje pojačanja na razigravačkoj poziciji, odgođeno za sljedeći tjedan. Mladi bek Zadra i jedan od talentiranijih igrača svoje generacije, Šime Olivari, u najavi utakmice kazao je kako Zadar ide na pobjedu. Dodao je i kako očekuje podršku s tribina koja će Zadranma itekako biti potrebna.

- Naša očekivanja kad igramo kod kuće su da uvijek da pobijedimo. Mislim da je normalno da očekujemo uvijek pobjedu, ali eto, ne ide svaki put sve po planu. Što reći o našem protivniku. Mislim da se sve zna. Dolazi nam Nymburk koji ima stopostotan učinak, dok mi, nažalost, imamo skor 0-3. Što reći nego - idemo u lov na prvu ovosezonsku pobjedu. Koje su prednosti Zadra u odnosu na Nymburk? Oni nemaju nekog izrazito visokog centra, pa mislim da bi im tu mi mogli stvarati probleme.

Kakvo je stanje u momčadi, da li ste i dalje pod pritiskom ta tri uzastopna poraza?

- Normalno da bi bilo bolje da imamo tri pobjede, a ne tri poraza u nizu, ali mi se dižemo iz dana u dan. Zaboravili smo ove neugodne poraze u prva tri kola i dočekujemo spremni Nymburk, pa ćemo vidjeti što će biti.
Vi ste osobno zadovoljni svojom igrom?

- Zadovoljan sam, no zna se da se uvijek može i bolje. Radimo dosta intenzivno na treninzima. Dosta dobro se radi i mislim da bi se plod tog rada konačno trebao i vidjeti u rezultatskom smislu, stvarno bi nam puno značila ta jedna, prva pobjeda ove sezone – kazao je Olivari za kraj.
Utakmica Zadra i Nymburka igra se danas s početkom u 17 sati u dvorani Krešimira Ćosića na višnjiku.

Debi sedamnaestogodišnjeg Marka Ramljaka


Na današnjoj utakmici, dres Zadra će po prvi put službeno obući jedan od talentiranijih igrača svoje generacije, Marko Ramljak, dok u sastavu i dalje nema ozlijeđenog Antonia Vlaića.

- Sve je u redu sa igračima, osim Antonia Vlaića koji se još uvijek nije oporavio od ozljede. U sastavu će po prvi puta biti i mladi Ramljak koji je veliki potencijal. Osobno ga znam još iz reprezentacije iako nismo bili u istoj selekciji. Ako bilo koga pitate kakav je igrač Ramljak, reći će vam da se radi o mladom i jako talentiranom igraču – kazao je Olivari o svom novom suigraču koji je prošlog tjedna priključen prvoj momčadi Zadra, no nije mogao nastupiti protiv Zagreba radi administrativnih zavrzlama.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.