EKSKLUZIVNI INTERVJU S RICARDOM GREEROM
[VIDEO] Razočarani Greer: Nikad nisam doživio nešto ovakvo!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 18.9.2010 u 18:06.
ZDNews.hr

Ricardo Greer Foto i video: H.B.


U gradu košarke opet je burno! Nakon, za neke neočekivanog poraza košarkaša Zadra od Borik Puntamike u pripremnoj utakmici, Dominikanac Ricardo Greer na jako ružan način odstranjen je iz KK Zadar. - Nakon sinoćnje utakmice između KK Zadar i KK Borik Puntamika, obavljen je razgovor s igračem Ricardom Greerom. Rezultat glasi kako će se sporazumno ići na raskid ugovora između spomenutog igrača i KK Zadar, a detalji bi trebali biti riješeni u sljedećim danima – stoji u priopćenju poslanom svim zadarskim redakcijama.

Upravo je Greer trebao biti najvažniji kotačić u novoj momčadi Zadra, čiji su roster slagali trener Danijel Jusup i direktor Zdenko Mičić. Iako su obojica gore navedenih djelatnika kluba u više navrata javno kazivala kako je Greer 'pun pogodak', pa i dan prije utakmice s Borik Puntamikom, ispostavilo se kako se njihovo, a posebice Mičićevo mišljenje mijenja kao vremenska prognoza, pa tako zadarske navijače više ni ne čudi kako direktor jedan dan misli jedno, a drugi dan drugo o istoj stvari. U ovom slučaju o Ricardu Greeru.

Greer je u razgovoru za ZdarSport kazao kako mu se nikad u život nije dogodilo da ga netko prosuđuje na temelju tri odigrane (pripremne!) utakmice. Također je dodao kako se još uvijek nije čuo s agentom u Americi, pa je tako klupsko priopćenje u kojemu se navodi kako je pristao na sporazumni raskid ugovora – laž!

- Prvo se želim zahvaliti svim ljudima u Zadru. Za vrijeme koje sam proveo tu, svi su prema meni bili dobri. Sve su to dobri ljudi i sretan sam što sam upoznao puno ljudi, također, moja obitelj se upoznala s dosta ljudi. Razočaran sam načinom na koji sve ovo završava, no jednostavno treba nastaviti dalje sa životom. Želim sve najbolje klubu i momčadi, nadam se da će sve ispasti u redu - započeo je Greer.

Što nam možete reći o utakmici s Borik Puntamikom, očito je ona bila presudna?

- Pa pretpostavljam da su pripremne utakmice važnije od onih tijekom regularne sezone. Ovdje sam dva tjedna. Pretpostavljam da nečiju karijeru možeš ocijeniti u dva tjedna umjesto godine dana. Klub nije zadovoljan kako sam igrao u proteklih deset dana, no to je život. Znam kakav sam igrač, znam što sam napravio u svojoj karijeri. Jednostavno ću nastaviti dalje.

Instalirajte flash player.

Prošle godine bili ste MVP prvenstva Francuske i sad nisu zadovoljni sa vaše dvije, tri utakmice?

- Pretpostavljam da se u Hrvatskoj i Zadru igrač ocjenjuje na temelju tri pripremne utakmice umjesto na kraju sezone, ako pogledate sve moje pripremne utakmice, uključujući i one gdje sam igrao u Euroligi, vidjet ćete da nikad nisam bio najbolji igrač u pripremnim utakmicama, no uvijek sam bio tu, uvijek sam bio na vrhu svoje igre. Nisam ovdje da bih nekoga molio da ostanem. Ne žele me i nastavit ću dalje. Sada je na meni da donesem neke odluke. Nisam toliko razočaran što sam došao ovdje, vrlo sam sretan što sam došao tu. Smatram da sam došao s ciljem, no on nije ispunjen.

Možete li nam kazati što se dogodilo nakon poraza od Borik Puntamike?

-Bili smo razočarani što smo izgubili, Borik je igrao vrlo žestoko. Zadar i Borik su dvije različite momčadi. Znam da imamo veći budžet od Borika, no oni su igrali puno bolje od nas, no to je sve život. Klub nije bio zadovoljan s mojim učinkom. U 30 minuta sam ispucao četiri šuta. Pretpostavljam da su bili sretni s moja četiri šuta. Jutros (subota, 18. rujna, op.p.) me nazvao trener da se nađem s njim i GM-om (generalnim menadžerom, Zdenkom Mičićem, op.p.). Kad smo se našli, rekli su mi da nisu zadovoljni s mojom igrom, ja sam također rekao da nisam zadovoljan svojom trenutnom igrom, znam što mogu. Uglavnom, pretpostavljam da je bolje prekinuti suradnju sada, prije nego postane gore. Klub ne želi pričekati do početka sezone, pa tako ni ja neću sjediti ovdje i moliti ih da me ostave u momčadi. Ovo je situacija u kojoj oni donose svoje odluke, a ja ću biti igrač koji će raditi ono što treba.

Što će biti s ugorom, hoćete li tražiti cijelu isplatu ugovora?

- Rekao sam im da trebaju razgovarati s mojim agentom, da se nađe najbolja solucija za momčad i za mene. Treba vidjeti što će biti s ugovorom, jer i dalje imam pravovaljani ugovor. Još uvijek nisam razgovarao sa svojim agentom jer je u još uvijek dosta rano u Americi, no jednom kad se čujemo, naći ćemo najbolje moguće rješenje, no rješenje se nameće samo od sebe, oni me ne žele ovdje. Nema više 'ali, ako' i sličnih fraza. Sada se radi o novcu, do toga je došlo. Treba vidjeti koja je najbolja solucija. Jedno je sigurno, klub me više ne želi ovdje.

Zahtijevat će cijelu isplatu svote iz ugovora?

- Nisam siguran još uvijek, trebam prvo razgovarati sa svojim agentom. Imam poštovanje prema treneru i Hrvoju Perinčiću, koji mi je jako dobar prijatelj. Nisam tu da radim nikakav prljavi posao, nisam tu došao da kradem nekoga. Sada znam kako je ovdje i jednostavno želim nastaviti sa životom i igrati košarku.

Bit će vam teško pronaći novi klub s obzirom na to da sezona uskoro počinje?

- Ne, neće biti teško. Mislim da moj 'rezime' govori najviše o meni. Znate, nikad me nitko nije procjenjivao u mom životu na temelju dva tjedna. Nikad! Čak i dok sam bio dijete, koledž, profesionalna košarka, nikad me nitko nije procjenjivao nakon dva tjedna! Ovo je prvi put u životu da mi se nešto ovako događa, pa pretpostavljam da ću otići negdje gdje mi neće suditi nakon dva tjedna. Za kraj želim reći da je moja momčad u Zadru sjajna. Momci i oni mlađi su nevjerojatni. Kondicijski trener i ostali treneri su bili dobro odrađivali svoj posao, no to je to. Početak kraja.

Imate li još nešto poručiti publici?

- Ne, mogao bih govoriti loše stvari, no neću. Bit ću do kraja profesionalac. Želim se zahvaliti na prilici, i gradu Zadru što su ugostili mene i moju obitelj. Nadam se da ću se jednom vratiti u Zadar, kao posjetitelj – za kraj će Greer.

Video intervju s Ricardom Greerom:.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.