4. SVJETSKI KUP
Hrvatska teškom mukom pobijedila Novi Zeland
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 21.8.2010 u 13:18.
ZDNews.hr

Hrvatska reprezentacija teško je izborila pobjedu nad Novim Zelandom Foto: Index


Od 20. do 22.08 u Zadru se održava 4. Svjetski kup za košarkaše na kojemu sudjeluju reprezentacije Hrvatske, Novog Zelanda, Jordana i Rusije. U prvoj utakmici Hrvatska je teškom mukom pobijedila Novi Zeland rezultatom 93-88.

Bila je to teška i neizvjesna utakmica do samog kraja. Hrvatska se tijekom utakmice u nekoliko navrata odvajala na 6-7 koševa razlike ali nikako nije uspijevala prelomiti utakmicu. Novi Zeland je sjajnim šutevima za tri poena stalno držao priključak.

Na kraju ipak pobjeda koja nije uspjela sakriti još uvijek niz slabosti u igri Jokine selekcije, pogotovo u fazi obrane koja je u nekim trenucima djelovala potpuno zbunjeno (naročito bodu u oči lagano primljeni poeni pri ubacivanju lopte ispod koša, gdje su Novozelanđani poentirali u više navrata na isti način) Ponajbolji u našoj momčadi bio je sjajni Marko Popović (ali samo u tricaškom dijelu, u fazi obrane Penny je prolazio pokraj njega kao da ga nema) koji je ubacio 22 poena, uz njega solidno je odigrao(ali i on samo napadački) Krešimir Lončar koji je ubacio 14 poena.

Novi Zeland je predvodio sjajni Kirk Penney, ne samo zbog 36 postignutih koševa, nego zbog nevjerojatne lakoće izvedbe. Josip Vranković je uporno mijenjao čuvare na njemu, ali bez uspjeha. Oni visoki, Bogdanović i Tomas su bili prespori i u pravilu su uvijek za korak zaostajali za njim, dok su oni niži, Popović i Stipčević bili idealni za lagano poentiranje preko njih. U prvom susretu dana Rusija je bez problema pred nekoliko gledatelja savladala Jordan sa 20 poena razlike bilo je 83-63.

Danas u 21 sat s Jordanom

Danas su na rasporedu slijedeći susreti, u 18.30 Rusija-Novi Zeland te u 21 sat Hrvatska - Jordan. Kakav interes za ovaj turnir vlada u gradu košarke, teško da bi i onaj pravi Jordan uspio bar donekle popuniti Višnjik

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.