U16: EUROPSKO PRVENSTVO
Hrvatska je u finalu: Pali i Španjolci!
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 15.8.2010 u 4:35.
ZDNews.hr

Dario Šarić Foto: FIBA


Nakon generacije Vujčića, Bagarića, Macure, Štimca i ostalih koja je 1995. u Portugalskom gradu Setubalu osvojila zlatnu medalju za uzrast do 16 godina, nakon dugih 15 godina stasala je generacija koja ima priliku osvojiti medalju istog sjaja.

Naime, u jučerašnjoj polufinalnoj utakmici izabranici trenera Dražena Brajkovića svladali su Španjolsku rezultatom 86-82. Predvođenim opet izvrsnim Darijom Šarićem, Hrvati su tijekom prve tri četvrtine vodili žestoku bitku da bi se krajem zadnje četvrtine odvojili na 13 razlike, u tom trenu ponajbolji igrač na terenu napravio je peti prekršaj i morao je napustiti igru. Te dvije minute i 51 sekundu se činilo veoma kratkim vremenom ne bi li Španjolci napravili preokret. Međutim, izostanak najboljeg igrača totalno je obezglavio naše igrače, tako da je protivnik 21 sekundu prije kraja stigao na samo jedan koš zaostatka (83:82).

Nakon što je Brzoja iskoristio samo jedno bacanje,Diaz je 8 sekundi prije kraja promašio polaganje, Mavra je uzeo skok, slijedi prekršaj na njemu nakon kojega realizira oba slobodna bacanja i tu je priči bio kraj.

Dario Šarić je opet bio sjajan 24 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Pridružili su mu se još standardno dobri Junaković sa 15, Brzoja sa 17 i Lebo sa 12 postignutih koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.