EUROPSKO PRVENSTVO U16
Hrvatska svladala Srbiju 69-64
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 5.8.2010 u 23:44.
ZDNews.hr


Danas je u Baru (Crna Gora) započelo košarkaško prvenstvo Europe za uzrast do 16 godina. Već na startu reprezentacija Hrvatske (koja igra u grupi sa Italijom,Njemačkom i Srbijom) došla je do važne pobijede u susretu sa Srbijom, 69-64(14-6,17-23,27-20,11-15).

Bila je to tvrda i neizvjesna utakmica u kojoj je Hrvatska tijekom cijele utakmice imala prednost koja je u nekim trenucima iznosila i preko 10 koševa razlike. U zadnju četvrtinu Hrvatska je ušla sa prednosti 58-49 i kada se mislilo da će utakmicu mirno privesti kraju, Srbi rade seriju od 11-0 i pet minuta prije kraja prelaze u vodstvo 58-60.

Slijedećih nekoliko minuta mrežice su ostale netaknute, da bi se 2 minute prije kraja u pravog junaka prometnuo Šibenčanin Martin Junaković, koji u trenucima kad su koševi život značili sa dvije uzastopne trice vraća prednost na našu stranu. Do kraja su Sebi uspjeli postići samo 2 poena iz 4 slobodna bacanja, dok je za Hrvatsku ponajbolji igrač utakmice Dario Šarić sa 5 uzastopnih poena utakmicu mirno priveo kraju.

Uz već spomenutog Junakovića, istakao se Dario Šarić koji je idealnu statistiku (25 koševa,14 skokova i 6 asista) pokvario sa 8 izgubljenih lopti, no i pored toga je pokazao da je istinski vođa ove momčadi. Još su se istakli Filip Bundović(14p,6 skokova) i Karlo Lebo sa 11 poena. U drugoj utakmici naše grupe Italia je pobijedila Njemačku 73-54

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.