EP U20
Španjolskoj brončana medalja: Poraz Hrvatske nakon produžetka
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.7.2010 u 0:40.
ZDNews.hr

Foto: Luka Gerlanc


Hrvatski košarkaši do 20 godina poraženi su po drugi put za redom u dva dana. Nakon jučerašnjeg poraza od Grčke, danas su izabranici Borisa Kurtovića u borbi za brončanu medalju, poraženi od reprezentacije Španjolske rezultatom 86:79. Veći dio utakmice Hrvatska je sustizala Španjolce, a pred sam kraj, uspjeli su ih i sustići, no to je bilo kratkog vijeka.

Španjolci su zasluženo slavili (Foto: Luka Gerlanc)

U samoj završnici, naši su igrači uspjeli sustići 7 koševa minuta da bi gosti, uz pomoć igrača crnogorskog podrijetla, Nikole Mirotića, uspjeli povisiti na 71:69. Samo 45 sekundi prije kraja, Leon Radošević sjajnim je skok-šutom uspio izjednačiti na 71:71.

Imali su Hrvati šansu i za pobjedu, no šutevi Prostrana i Planinića nisu ušli u koš Španjolske. Sve u svemu, u produžetku su se igrači trenera Kurtovića potpuno 'raspali' i više ništa nije ulazilo. Španjolska je u konačnici zasluženo slavila.

Hrvatski reprezentativci bili su neutješni nakon poraza (Foto: Luka Gerlanc)

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Dino Butorac sa 18 (5-12 za tri, 4 skoka i 3 asistencije), Mario Delaš sa 16 (+ 4 skoka), te Ivan Batur sa 13 koševa (+ 6 skokova i 3 asistencije). Kod pobjednika, najbolji su bili Mirotić sa 20 koševa i 15 skokova, te Franch sa 23 koša, 4 asistencije i 4 skoka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.