ZADRANI UGASILI SVJETLOST
Sjajni Stipčević i Perić za novu pobjedu košarkaša Zadra!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 27.3.2010 u 19:58.
ZDNews.hr

Rok Stipćević Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra loše su otvorili utakmicu 2. kola A1 Lige za prvaka u Slavonskom Brodu. Svjetlost je susret otvorila tricom nesuđenog Zadranina Frana Pilepića, s druge strane ubrzo je odgovorio Trenr Plaisted zakucavanjem, no onda je Pilepić još dvaput zabio, a nakon još jednog zakucavanja Plaisteda, Spahija, zatim i Ćosić stavljaju trice za 16-4.

Koševima Boise, Stipčevića (koš i trica) i Perića Zadar je smanjio na 15-13, no onda Spahija i Karlović zabijaju dodatne poene za domaće i Svjetlost opet ima 5 koševa viška. Prva četvrtina završila je vodstvom domaće momčadi 26-23.

Drugu četvrtinu otvorio je Rok Stipčević tricom, a za prvo vodstvo Zadra na utakmici pobrinuo se Hrvoje Perić koji zakucava za 26-28. Tricama Karlovića i Ćosića domaći opet prelaze u vodstvo, no s druge strane prisebni su Car i Plaisted koji Zadar drže u utakmici (36-38). Tricom Karlovića s jedne i Cara s druge strane Zadar je još jednom poveo (39-41). Još jednu tricu za domaće zabio je Raić za vodstvo domaćina od 42-41. Košem Spahije, na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 44-41 za Svjetlost.

Drugo poluvrijeme

Zadrani su drugo poluvrijeme otvorili serijom 12-0. Prvo je Ružić pogodio oba bacanja, nakon njega tricu je dodao Car. Dvaput za redom zabio je Hrvoje Perić, a Stipčević zabija novu tricu za vodstvo Zadra 44-53. Koševima Pilepića i Vukičevića domaći su se približili na samo pet koševa zaostatka (50-55), no raspoložen je šuterski danas Stipčević koji zabija još jednu tricu za 50-58. Koševima danas sjajno raspoliženog Frana Pilepića Svjetlost još jednom dolazi na samo 4 koša zaostatka. Do kraja treće četvrtine Pilepić je postigao 17 koševa, a u posljednju dionicu susreta Zadar ulazi s vodstvom 55-59.

Nakon faula Stipčevića, Raić pogađa jedno od dva bacanja. S druge strane, Plaisted diže vodstvo zadra na 56-61. Tada je Spahija povezao 5 koševa u nizu (jednom za dva te jednom za tri) i Svjetlost dolazi do samo tri koša zaostatka (60-63). Koševima Cara (dva bacanja), te kasnije tricom Hrvoja Perića Zadrani odlaze na +8 (62-70). Na 65-70 smanjio je još jednom Raić, no s druge strane Perić polaže, a kasnije Stipčević zbija još jednu tricu za 68-75. Koševima Ćosića i Vukičevića Svjetlost je opet na samo četiri koša zaostatka (71-75).

U 39. minuti Perić radi svoj drugi faul. S linije slobodnih bacanja dvaput je bio precizan Ćosić koji zabija za 73-75. U posljednjoj minuti i Ružić radi faul nad Ćosićem koji zabija jedno od dva bacanja (74-75). U posljednjoj minuti susreta, u redovima Zadra bio je priseban šuter Marko Car koji pogađa (pokazat će se kasnije) ključnu tricu za 74-78. Raić nekoliko sekundi kasnije faulirao Stipčevića koji 'stavlja' oba bacanja za 77-80. Jedno od dva bacanja pogodio je i Perić nakon faula Pilepića i Zadar na kraju slavi! Konačan rezultat bio je 77-81!

Najbolji u redovima Zadra bili su Rok Stipčević (5/9 trice!) i Hrvoje Perić sa po 19 koševa i 7 skokova. Marko Car je dodao 15. Amerikanac Trent Plaisted imao je double-double učinak - zabio je 10 koševa uz 10 skokova.

U redovima Svjetlosti najbolji je bio nesuđeni igrač Zadra Fran Pilepić sa 18 postignutih koševa, Ćosić je dodao 17, a 15 Sphija. Karlović je ubacio 13 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.