NAŠLO SE SREDSTAVA ZA POMOĆ KLUBU
VIDEO - KK Zadar spašen do kraja sezone
Piše: Ezd/Zds | Objavljeno 22.3.2010 u 23:25.
ZDNews.hr

Zvonimir Vrančić, Dario Jurin i Zdenko Mičić Video: ZadarSport


Na sastanku u Gradskoj vijećnici, na kojemu je glavna tema bila pomoć zadarskih gospodarstvenika KK Zadar našlo se 35 tvrtki, a prema riječima gradonačelnika, Zvonimira Vrančića, niti jedna tvrtka nije odbila financijski pripomoći posrnulom klubu.

Vrančić je odbio govoriti o konkretnim iznosima, ali j dodao kako će prikupljena sredstva biti dovoljna za izgurati tekuća natjecateljska sezonu.

Zvonimir Vrančić:

Izuzetno sam zadovoljan odazivom predstavnika tvrtki i njihovom spremnosti da pomognu KK Zadar bez obzira na razloge koji su doveli do teške situacije. Zadar je još jednom pokazao snagu i zajedništvo za odlučne akcije, izjavio je Vrančić.


O konkretnim brojkama nije bilo govora na traženje sudionika sastanka, već će svaka od tvrtki pojedinačno s upravom KK Zadar dogovoriti na koji način i koliko će pomoći.

Sredstva koja će biti prikupljena neće se trošiti za sanaciju dugova i plaćanje igrača već na normalan tijek i završetak natjecateljske sezone. Direktor Mičić je izjavio kako će se igrače platiti iz sredstava koja će dostaviti postojeći sponzori.

Klub se obavezao na drastično rezanje svih nepotrebnih troškova i prilagođavanje na teška vremena u kojima funkcionira. Osim toga, gradonačelnik Vrančić je kazao kako se ubuduće neće trošiti više nego što se ima, već kako će kvaliteta biti odraz mogućnosti.

Najavljen je i nastavak privatizacije kluba o čemu bi se više trebalo znati na jesen.

Zahvalio bih gospodarstvenicima koji su u ovim teškim vremenima ipak snašli snage da pomognu klubu. Hvala i gradonačelniku koji je sastanak inicirao i organizirao.

Instalirajte flash player.


Zdenko Mičić:

- Ovu sezonu moramo preživjeti, a onda kreće borba za povratak povjerenja sponzora, kazao je direktor kluba Zdenko Mičić.


Mičić je također rekao kako je teška situacija valjda konačno igračima pokazala da moraju shvatiti kako se određeni kompromisi moraju pronaći. Radi se o ugovorima s igračima koji će, prema Mičićevim najavama, ponovno biti predmet razgovora u klubu.

Na kraju, direktor je na inzistiranje novinara rekao kako klubu treba oko desetak milijuna kuna kako bi u sljedeću sezonu ušao bez dugova iz sadašnje.

Vrančić utišao Mičića

Zanimljivo je i kako je na upit novinara je li istina da se kampanja Milana Bandića financirala iz proračuna KK Zadar, gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić to odbio s gnušanjem. No kada je do riječi pokušao doći direktor KK Zadar Zdenko Mičić, Vrančić mu je vidno iznerviran odgovorio - "ne treba više ništa dodavati", što je izazvalo podsmjeh prisutnih u vijećnici.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.