Smjena Mičića i Jusupa? Šimunov: Morao bih dobro razmisliti
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 9.3.2010 u 16:49.
ZDNews.hr

Zdenko Mičić i Danijel Jusup Foto: Montaža


Kalelargom danas bruji informacija kako KK Zadar radi katastrofalnih rezultata napuštaju, tj. da će vrlo brzo biti smijenjeni direktor Zdenko Mičić te nedavno izabrani trener Danijel Jusup. Iako smo u više navrata pokušali u klubu provjeriti ovu informaciju, na naše pozive, kao i na pozive ostalih novinara - nitko nije odgovarao.

Poznato je kako je od svog dolaska u KK Zadar novoizabrani direktor napravio više štete negoli koristi. Naime, ravnatelj gimnazije Franjo Petrić protiv KK Zadar podigao je prijavu koja je proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu iz razloga što je Mičić potpisao račun u iznosu od 9.000,00 kn koji je poslao školi, iako ugovor sa školom KK Zadar nikad nije potpisao.

Kako u prijavi stoji, Mičić je zlouporabio položaj i ovlasti te je na nelegalan način klubu priskrbio 9.000,00 kn (od ulaznica koje su trebale biti besplatne) koje je Zadarska županija po njegovom nalogu uplatila na račun KK Zadar. No nije samo gimnazija Franjo Petrić prevarena, radi se o desetak osnovnih i srednjih škola čiji ravnatelji iz straha javno nisu htjeli progovoriti o ovom slučaju, izuzev prof. Zdravka Ćurka, ravnatelja MIOC-a.

Šteta koju je Mičić svojim neodgovornim ponašanjem nanio Klubu nenadoknadiva je, a o narušenom ugledu instituciji kao što je KK Zadar da i ne pričamo, pa bi tako njegova navodna smjena kod velikog dijela zadarske publika bila dočekana s oduševljenjem.

Direktor Liburnije, Edvin Šimunov spominjan je kao mogući nasljednik Zdenka Mičića. Evo što je Šimunov kazao u razgovoru za ZadarSport: - Lani sam bio u širem izboru za novog direktora kluba, no to nije do kraja realizirano. Ja sam zadarsko dijete i znam što građanima Zadra znači KK Zadar. No zasigurno bi me moralo nešto dobro ponukati da preuzmem tu funkciju s obzirom na jako lošu ekonomsku situaciju koja je sveprisutna. Morao bih dobro, dobro razmisliti prije nego li bi donio bilo kakvu odluku. Za sada, nitko iz KK Zadar me nije kontaktirao po tom pitanju – kazao je Šimunov za ZadarSport.

Što se samog trenera Danijela Jusupa tiče, on u osam utakmica koliko je vodio KK Zadar ima samo jednu pobjedu i sedam poraza, pa je tako i njegovo radno mjesto ugroženo. Kao njegovo eventualni nasljednik spominje se trener Hrvoje Vlašić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.