Borik slavio u Dubrovniku
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 7.3.2010 u 0:20.
ZDNews.hr

Mate Mrva Foto: Arhiva


Borik je stigao do još jedne pobjede u borbi za ostanak u A-1 ligi, i to gostujuće kod izravnog suparnika. Pobijedio je 65:55 Dubrovnik u Gospinom polju.

"Ne, nije ništa riješeno. Da, imamo sedam sigurnih pobjeda, koje prenosimo u Ligu za ostanak. Možda i osam, ovisno o rezultatima posljednjeg kola, ali ništa nije riješeno", kazao je Neven Plantak, trener Borika.

Zadrani su dobili prvu četvrtinu 19:10. Potom u drugoj tricama pokušali još više pobjeći domaćinu, ali u tome nisu uspjeli. Što više, Dubrovnik je do poluvremena stigao do tri koša zaostatka (svega 51 koš u prvom poluvremenu, 24:27 je stajalo na semaforu).

"Obranom smo dobili prvu četvrtinu, a u drugoj nas šut nije išao. Međutim, nisu to bili nerezonski šutevi. Ali, u drugom poluvremenu smo opet bili vrlo dobri u obrani i to nam je donijelo uspjeh", istaknuo je Plantak.

U nastavku utakmice Zadrani nisu forsirali šut za tri, više su spuštali loptu prema centrima. Ive Ivanov je ubacio 15 koševa, imao 7 skokova. Uz njega najbolji kod Borika bili su Teo Petani (13 koševa) i Mate Mrva (11 koševa, 8 skokova). Kod domaćih Aleksandar Ščepanović je bio prvi strijelac (21 koš), Antonio Oštrić je postigao 11 i imao 11 skokova, a Filip Krušlin je ubacio 12 koševa, ali uz loš šut (4/12).

Dubrovnik je tako ostao kolo prije kraja na tri pobjede koje će prenijeti u Ligu za ostanak. Razmuljivo je zbog toga bilo nezadovoljstvo nakon poraza od Borika, ali u Gospinom polju, kao i u Jazinama, ističu: 'Ima još puno do kraja'.

Dubrovčanima je važna utakmica u posljednjem kolu protiv Dubrave, budući je to također sastav protiv kojeg će igrati u Ligi za ostanak. Gosti su u toj utakmici. Borik igra protiv Svjetlosti, koje će u nastavku igrati u Ligi za prvaka i rezultat te utakmice Zadrani neće prenijeti u nastavak sezone.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.