KK Zadar pokrenuo stegovni postupak protiv Dubravka Muhvića!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.2.2010 u 13:57.
ZDNews.hr

Dubravko Muhvić Foto: Arhiva


Donosimo vam kopiju prijedloga za pokretanje stegovnog postupka protuv Dubravka Muhvića.

Stegovni sud Hrvatski košarkaški savez
Lipovečka 1/III
10000 Zagreb



Temeljem čl. 27. Stegovnika Hrvatskog košarkaškog saveza podnosimo slijedeći


PRIJEDLOG ZA POKRETANJE

STEGOVNOG POSTUPKA




protiv:

okr. suca Dubravka Muhvića


jer je na polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića održanoj između KK Cibona i KK Zadar dana 18.02.2010. god. u završnim sekundama regularnog trajanja utakmice, pri rezultatu 60-58 za KK Zadar pogrešno i suprotno pravilima košarkaške igre priznao (''silazna putanja'') nepostojeći koš igraču KK Cibona Jamontu Gordonu mada je šut istog igrača prethodno regularno blokirao igrač KK Zadar Hrvoje Perić, što je rezultiralo izjednačenim rezultatom i neregularnim produžetkom utakmice koja je završila pobjedom KK Cibona

dakle, nesavjesno i nemarno obavljao svoju dužnost, čime je počinio stegovno djelo iz čl. 82. Stegovnika Hrvatskog košarkaškog saveza, te se predlaže okrivljenom odmah izreći suspenziju obavljanja dužnosti te kaznu zabrane obnašanja sudačke dužnosti u trajanju od 3 (tri) mjeseca.


Obrazloženje

Sudac Dubravko Muhić je svojom neshvatljivo i nevjerojatno pogrešnom odlukom teško oštetio KK Zadar u zadnjim odlučujućim trenucima regularnog vremena polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića održanoj između KK Cibona i KK Zadar dana 18.02.2010. god.

KK Zadar je u tim trenucima imao pobjedu u ruci, vodeći rezultatom 60-58. Igrač KK Zadar, Hrvoje Perić, je regularno blokirao šut igrača KK Cibona, Jamonta Gordona, pri čemu je okr. ipak priznao koš pozivajući se na pravilo ''silazne putanje''. Priznanje nepostojećeg koša je dovelo do izjednačenja i produžetaka i, na koncu, pobjede KK Cibona.

Ne samo da nije smio priznati nepostojeći koš, već je opisanom događaju, prethodila i situacija da je igrač KK Cibona Jamont Gordon napravio pogrešno vođenje lopte (''koraci'') načinivši više nego očita 3 koraka. Dakle, umjesto da je zaustavio igru dosudivši pogrešno vođenje lopte, okr. pušta akciju dalje i dosuđuje nepostojeći koš.

Cilj ovog prijedloga nije opravdavanje takvog ishoda utakmice, ali je jasno da igrači KK Zadar nakon ovakve nepravde (bilo ih je još na utakmici) nisu mogli nastaviti igrati s punom koncentracijom.

Nedjelo imenovanog suca je u kritičnim sekundama odredilo daljnji tijek i ishod utakmice i oduzelo poštenje kako toj utakmici tako i cjelokupnom Kupu koji, zbog časnog imena Krešimira Ćosića, nosi poseban značaj KK Zadar i njegovim navijačima. KK Zadar prihvaća i gubitke kao sastavni dio košarke, ali zahtijeva da mu se omogući ravnopravan sudački tretman.

Zbog toga smo prisiljeni na podnošenje ovog prijedloga te tražimo od Stegovnog suda HKS-a da pošteno i zakonito provede postupak i sankcionira okrivljenog. Posebno zahtjevamo da ga se odmah suspendira od sudačkih dužnosti, posebno na onim utakmicama na kojima sudjeluje KK Zadar.

Prijedlogu u dokaz prilažemo snimak spornog dijela utakmice.

Zadar, 23.02.2010. god.



KK Zadar, predsjednik Dino Perović

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.