Zadar još jednom pokraden, Cibona u finalu kupa
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 18.2.2010 u 20:20.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZDS (arhiva)


Suci još jednom pokrali Zadrane!

Ipak, da se tradicija nastavi, susret su obilježile neke u najmanju ruku nepravedne odluke sudaca na štetu Zadra. Nepravda se ponavlja i nakon dvije godine. Pri rezultatu 60-58 su suci doslovce gurnuli Cibonu u finale kupa! Naime, suđena je silazna putanja Hrvoju Periću, koji je, a i snimka to pokazuje, regularno blokirao šut Gordona, dakle, o nikakvoj silaznoj putanji se nije radilo jer pri blokadi Perića lopta nije bila u silaznoj, već u uzlaznoj putanji! Bilo je još dvojbenih odluka, primjer, navodni faul Rančića nad Gordonom kada je Gordonu priznat koš te je pogodio dodatno slobodno bacanje…
Košarkaši Zadra poraženi su večeras u Trnskom u prvoj polufinalnoj utakmici kupa Krešimira Ćosića od Cibone (treći put ove sezone) rezultatom 81-71. Cibona je došla do nove pobjede tek nakon produžetka, no kada smo očekivali nešto bolju i kvalitetniju igru, s obzirom da se radi o produžetku za finale, izabranici Danijela Jusupa potpuno su se raspali.

Prva dionica susreta završila je 14-13, a druga 13-10 za Cibonu. U posljednjoj minuti susreta kapetan Zadra Tomislav Ružić pogodio je tricu za 52-57, no Gordon mu je uzvratio istom mjerom. Zatim je Gordon dobio vrlo dvojbeni faul (Damir Rančić) i dao koš, te pogodio dodatno slobodno bacanje. Cibona je vodila 58-57 17 sekundi prije kraja.

Nakon toga Ružić je pogodio još jednu tricu, a daljnjeg scenarija ne bi se posramili ni najbolji filmski režiseri. Suđena je nepostojeća silazna putanja i Cibona je upravo radi tog, Zadru ukradenog koša došla do izjednačenja. Imao je Boisa šut za pobjedu, no Gruzijac je promašio…

U produžetku je Cibona na najbolji mogući način iskoristila nervozu Zadrana. Prvo je promašio Boisa, a s druge strane pogodio Tomas. Stipčević je tada izgubio loptu, što je kaznio Udrih koji postavlja rezultat na 65-60 za Cibonu. Zadrani su smanjili preko Cara, no u sljedećem napadu Bogdanović je pogodio novu tricu za nedostižnih 68-62. Zabio je još jednom i Tomas, dok je s druge strane bio precizan Stipčević.

Utakmica je u konačnici završila rezultatom 81-71 za Cibonu, a posljednji koš na utakmici postigao je Marko Car koji je sa -13 smanjio košem u zadnjoj sekundi susreta.

Marinu Šarliji prva 'ozbiljnija' prilika

Priliku je od mladih dobio i Marino Šarlija koji se nije najbolje snašao, što je i logično s obzirom da su mu ovo prve ozbiljnije minute u tri seniorske godine, dok je u posljednjoj minuti u igru ušao i Pavle Marčinković.

KK Cibona - KK Zadar 81-71 (14-13, 13-10, 13-21, 20-16: 21-11)

KK Cibona: Vrbanc, Gordon 26 (11 skok., 4 ukr., 5 asist.), Bogdanović 12 (7 skok.), Troha, Radošević, Bagarić 9 (9 sk9, Zubčić, Proleta, Udrih 12, Tomas 22.

KK Zadar: Rančić 6, Perić 6, Stipčević 19 (5 asist.), Boisa 4, Šarlija, Marčinković, Ružić 16 (9 skok.), Morović 1, Car 17 (7 izgub.), Škifić, Plaisted 2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.