Loši Zadrani još jednom poraženi na svom parketu
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.2.2010 u 21:01.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić - nije mogao sam... Foto: ZadarSport (arhiva)


'Mičiću odlazi, Uprava odlazi'

Nakon što je utakmica završila, igrači Zadra su izviždani i pognutih glava napustili parket, a moglo se čuti i povika 'Mičiću odlazi', 'Jupe odlazi' i 'Uprava odlazi'.
Izabranici Danijela Jusupa poraženi su u dvorani Krešimira Ćosića u 21. kolu NLB lige od Hemofarma iz Vršca rezultatom 70-75. U utakmicu u kojoj su gosti imali i 11 koševa prednosti najbolji je u redovima Hemofarma bio Stefan Markovič koji je na parketu proveo svih 40 minuta (valorizacija 20). U redovima Zadra najbolji je bio Hrvoje Perić sa 24 koša i ukupnom valorizacijom također 24.

Košarkaši Zadra tijekom većeg dijela prve četvrtine sustizali su vodstvo Hemofarma. Nakon početnog koša Borisova, Marko Car zabio je tricu za prvo vodstvo domaćina na utakmici. Koševima Mačvana i Katića gosti ubrzo odlaze na +10 (7-17). Serijom 11-0 i koševima Perića (dvaput), Ružića te Plaisteda Zadrani dolaze do vodstva 18-17. Do kraja četvrtine u strijelce se još jednom upisao Plaisted (asistencija Perića), a Stipčević postiže posljednja dva koša za vodstvo Zadra 23-22.

U izjednačenom ritmu odigrala se i druga dionica. Nakon početnog koša Perića, Mačvan i Šutalo postižu koševe za novo vodstvo gostiju. S druge strane, Rok Stipčević pogađa tricu za 28-27 i novo vodstvo igrača Zadra. Boban Marjanović, 222 cm visoki centar Hemofarma tada postiže šest koševa u nizu, dok je za to vrijeme zadarski centar Plaisted sjedio na klupi. Tek nakon burnih prosvjeda iz publike, Plaisted ulazi u igru umjesto kapetana Ružića. Pri rezultatu 34-44 za goste, Car postiže tricu za samanjenje, a Perić dodatno smanjuje prednost na samo 5 koševa zaostatka, 39-44.
U pretposljednju dionicu susreta bolje opet ulaze gosti. Nakon jednog pogođenog bacanja Hrvoja Perića, Barković, Borisov zatim i Mačvan postižu koševe za najveće vodstvo gostiju na utakmici (40-51, +11). Koševima Stipčevića (prvo za dva, kasnije i trica) i Perića Zadrani su došli na 6 koševa zaostatka (52-58), da bi Rančić pogodio tricu za 55-58. Rančić je imao priliku postići koš za smanjenje, no promašio je, što je kaznio Šutalo koji zabija tricu za 55-61. Hrvoje Perić smanjio je na 58-61 tricom u posljednjoj sekundi.
Posljednja dionica – totalni raspad. Nakon početnog koša Hrvoja Perića, Šutalo, zatim i Borisov zabijaju za vodstvo Hemofarma 67-70. I onda trica Mačvana za konačni raspad sistema. Očajnički je pokušao i Rančić, no ispao je smiješan, promašio je cijeli koš. Krstović je zabio dva bacanja za 67-75, a Rančić posljednji koš na utakmici 70-75.

Očajni Rančić i Jusup

Danijel Jusup izgubio je konce igre ponajviše u posljednjoj dionici susreta što je rezultiralo još jednim neočekivanim porazom Zadra. Neshvatljiv je bio i Damir Rančić kojega, baš kada momčad najviše treba – nema. Ni Stipčević nije odigrao na vrhunskoj razini, a neshvatljivo ostaje zbog čega je Vedran Morović u igri proveo svega sedam minuta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.