Potonule sve lađe, nema više nade za Final Four...
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 31.1.2010 u 22:35.
ZDNews.hr

Damir Rančić Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra poraženi su danas od Cibone u 19. kolu NLB lige rezultatom 87-92. Ovo je ujedno i prvi poraz Zadra u novoj dvorani nakon 22 pobjede u nizu. Jusupovi izabranici dobro su se držali tokom cijele utakmice, no dekoncentriranost Damira Rančića u ključnim trenucima Zadrane je još jednom koštala pobjede.

Košarkaši Cibone poveli su 0-6 preko Udriha i Gordona koji zabijaju prve dvije trice na utakmici, nakon toga, raspoloženi Hrvoje Perić sam postiže šest koševa u nizu. Nakon još jednog koša Udriha Stipčević upisuje svoje prve koševe (tricu!), a novim koševima Perića Zadrani odlaze na +5 (13-8). Koševima Bogdanovića, kasnije i Radoševića gosti dolaze na samo jedan koš zaostatka (17-18). U posljednjoj sekundi prve četvrtine Marko Car sa sirenom pogađa tricu za 24-23.

Drugu četvrtinu bolje su otvorili Zadrani koji preko Stipčevića, zatim i Downsa još jednom odlaze na šest koševa razlike. Koševima Stipčeviča i Boise Zadrani odlaze na + 7 (34-27). Koševima Gordona, zatim Andrića gosti smanjuju na 36-31. Tada Damir Rančić postiže svoju prvu tricu na utakmici, a nakon još jednog koša Andrića, kasnije i Tomasa, Trent Plaisted radi dvije efektne blokade u nizu! Koševima Rančića i Plaisteda Zadrani i dalje ne odlaze na veću razliku, već imaju samo četiri koša prednosti (43-39). U 19. minuti Rančić radi svoj treći faul, a koševima Tomasa gosti dolaze do samo dva koša zaostatka, 45-43.

I pretposljednju dionicu susreta bolje su otvorili Zadrani. Nakon Downsovih koševa tehničku pogrešku dobiva igrač gostujuće momčadi Leon Radošević. Nakon toga vidjeli smo još nekoliko koševa s obje strane i – novi incident! U 24. minuti dogodio se obračun između Gordona i Morovića, pa su i zaštitari morali na parket. Obojica igrača su isključena, a Morović je utakmicu pratio iz press vip-a. Gosti su došli na samo dva koša zaostatka preko Trohe koji zabija jedno od dva bacanja (52-50), to Zadrani koševima Ružića (4) te Perića, a kasnije i tricom Stipčevića odlaze na +10. Koševima Vukušića, Tomasa i Bogdanovića gosti su smanjili na 4 koša zaostatka, a Stipčević postavlja 64-58 za kraj treće četvrtine.

U zadnju četvrtinu gosti su ušli preko Udriha koji smanjuje na 64-60. Nakon koša Perića, gosti preko Radoševića, Tomasa, Andrića i Udriha dolaze do 68-68. Tricom Stipčevića Zadrani odlaze na tri razlike, no, Andrić i Tomas, kasnije i Andrić i dalje 'trpaju' zadarski koš. Pri rezultatu 76-72 Radošević zabija tricu i gosti dolaze do samo jednog koša zaostatka. Na 78-75 povisio je Perić, ali Zadrani opet preko Andrića dolaze na -1. Na 81-77 smanjio je Damir Rančić, a s druge strane Andrić dvaput zabija (+1 bacanje). Pri rezultatu 84-82 Andrić krade loptu tragičaru današnje utakmice Damiru Rančiću, a Udrih zabija za 84-84 i produžetke. Samo nekoliko sekundi prije kraja Stipčević je previše 'carinio' loptu te dodao 'vrući krumpir' Damiru Rančiću koji promašuje konstrukciju koša.

Produžeci - potpuni potop

U produžecima su se Zadrani potpuno raspali. Prvo je Andrić zabio za 84-86, a Damir Rančić, potpuno dekoncentriran i vjerojatno glavom van terena – promašuje oba bacanja. Iz igre ga vadi Jusup, a u igru ulazi Marko Car. Na 86-86 postavio je Stipčević, a novu, pokazat će se – odlučujuću tricu postiže Marko Tomas za 86-89. Smanjio je Stipčević na 87-89, a košem Udriha Cibona je postavila konačnih 87-89.

Final four - samo san

Ovim prije svega neočekivanim porazom Zadrani su gotovo sigurno ispali iz utrke za Final Four, pa je tako momčad Danijela Jusupa u vrlo teškoj situaciji. Ostaje nam za vidjeti kako će se cijela situacija rasplesti, jer šanse za Zadrov prolazak dalje su minimalne.

23 utakmice, 22 pobijede i 1 poraz

Također, za istaknuti je i statistički podatak kako je ovaj poraz Zadru ujedno i prvi poraz u NLB ligi u Krešinoj dvorani. U 23 do sada odigrane utakmice Zadrani imaju 22 pobijede 1 jedan (današnji) poraz...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.