Nepravda: Roko Giergia ignorira Roka Jurlinu!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.1.2010 u 18:39.
ZDNews.hr


Kada su lani kadetski prvaci države postali mladi igrači Zadra, na čelu s predvodnikom i liderom te osvajačem MVP titule, Rokom Jurlinom, oni koji prate razvoj mladih igrača zasigurno nisu očekivali kako će upravo taj igrač umjesto da dobije značajniju ulogu u juniorskoj momčadi - zasjesti na klupu. O ovom nažalost sve učestalijem problemu razgovarali smo s šefom omladinskog pogona Joškom Puljom te trenerom juniorske momčadi Zadra, Rokom Giergijom koji su u razgovoru za ZadarSport iznijeli svoje viđenje stvari.

Najprije smo razgovarali s Joškom Puljom kojega smo upitali kakav status u juniorskoj momčadi Zadra ima mladi igrač Roko Jurlina.

- Roko je zasigurno jedan kvalitetan igrač na kojega KK Zadar računa u budućnosti. On je lani bio lider i osvajač MVP titule kadetskog prvenstva Hrvatske, a našu kadetsku momčad vodio je Rudolf Tičina. Kao što se zna, Roko je bio izvan parketa neko vrijeme i sada se ponovno dokazuje i na treneru Roku Giergiji je da vidi kako i na koji način će ga koristiti u svojoj momčadi. Napominjem, Giergia je taj koji bira tko će igrati, a Jurlina je zasigurno veliki talent na kojega mi u KK Zadar vrlo ozbiljno računamo – kazao nam je Pulja.

Razgovarali smo i s Rokom Giergijom, koji je kazao kako je Jurlina neko vrijeme izbivao s parketa radi ozljede te kako mu treba neko vrijeme da se u potpunosti vrati u prvobitnu formu, kazao je i kako igrači koji su 1993. godište trebaju pravu priliku očekivati dogodine, pošto ove godine nisu izlazni juniori.

- Prvo, treba se znati da je Roko igrač na kojega računamo u klubu. On je izbivao s parketa neko vrijeme i sada se vratio, no njegov oporavak i potpuni povratak u prvobitnu formu teče sporije nego što se očekivali. Roko također trenira s KK Pet Bunara te je teško sve skupa uskladiti kada svi igrači nisu na broju. On je i 1993. godište tako da uglavnom forsiramo igrače koji su 1992. i izlazni juniori. Igrači koji su 1993. godište dobit će znatno veću minutažu sljedeće sezone, zasigurno – kazao nam je Giergia .

Pojedini igrači upitnih košarkaških vrijednosti postali su lideri, a oni pravih - istinskih košarkaških vrijednosti – grijači klupe!

Izjava Roka Giergije kako će igrači koji su 1993. godište više igrati dogodine, pošto nisu izlazni juniori – ne drži vodu! Naime, poznato je kako KK Zadar ima podosta vrlo kvalitetnih igrača koji su 1993. godište, a oni su Dominik Mavra, Eddi Jurjević, Ante Smolić, Emilio Banić i Benjamin Bučaj i svi od njih participiraju u juniorskoj momčadi, osim Roka Jurline kojega trener Roko Giergia čak nije pozvao niti na putovanje u Šibenik prije dva kola. Zna se također kako su izlazni juniori ove godine Donat Milin, Franko Šango, Frano Marasović i Josip Mičić. Također priča kako Jurlina još uvijek nije u dobroj formi ne drži vodu jer isti već dva mjeseca normalno trenira, a trener mu ne daje apsolutno nikakvu pozornost niti priliku da se dokaže, dok pojedini igrači vrlo upitnih košarkaških sposobnosti preko noći postaju lideri momčadi i juniora Zadra, ali i u KK Pet Bunara gdje ozbiljno participiraju – a košarkaškog znanja nažalost, nemaju.

I nije problem u tome što ti igrači igraju, već je problem što iza njih stoje uglavnom roditelji bolesnih ambicija, pa tako ti momci samo igraju i zasigurno daju svoj maksimum, no u konačnici ispada kako oni nepošteno uzimaju minutažu onima koji su to zaslužili krvavim i marljivim radom…

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.