Rutinska pobjeda Zadra nad Širokim
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.1.2010 u 21:16.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra pod vodstvom vršitelja dužnosti trenera Tihomira Bujana pobijedili su danas momčad KK Široki rezultatom 88-68. Najbolji u redovima Zadra bio je kapetan Tomislav Ružić sa 16 postignutih koševa uz ukupnu valorizaciju 21. Po 14 su dodali Perić i Stipčević, a 10 je zabio Damir Rančić.

Nakon izjednačenog otvaranja utakmice i početnih 6-6, Zadrani su preuzeli su preuzeli stvar u svoje ruke. Koševima Tomislava Ružića, kasnije i Perića, Zadrani imaju +11 (19-8). Nakon koša Grgata, Stipčević pogađa svoju prvu tricu na utakmici, a u strijelce se još jednom, atraktivnim zakucavanjem upisuje Hrvoje Perić. Tricom Jure Ružića gosti smanjuju prednost sa 14 na 11 koševa zaostatka, no raspoloženi Damir Rančić još jednom pogađa tricu za 27-13. Do kraja četvrtine u strijelce za Zadar još su se upisali Rančić (dva bacanja) te Hrvoje Perić.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju Zadrani koji tricom Morovića, zatim i Rančića (plus koš za dva) odlaze na +19. Tada gosti rade seriju 8-0 preko Masona koji zabija za 39-22, a nakon njega 6 koševa za redom postiže centar Širokog Ivan Grgat za 39-28. Koševima Jure Ružića, kasnije i tricom Siniše Štembergera gosti smanjuju na samo 6 koševa zaostatka, 41-35. Nakon koša Perića, na 43-37 smanjio je Špralja. Kapetan Zadra, Tomislav Ružić postigao je posljednji koš u prvom poluvremenu za 45-37. Sa sirenom je pokušao i Štemberger, no sve je ostalo samo na pokušaju.

I treću četvrtinu bolje su otvorili domaći. Prvo je Perić pogodio za novih +10, zatim Downs pogađa tricu i ujedno svoj prvi koš na utakmici. Perić još dvaput zabija za vodstvo Zadra od 54-39. Na 58-39 povisio je Boisa, a nakon njega koš za dva, zatim i tricu pogađa Marko Car. Novim tricama Stipčevića i Cara Zadrani imaju prednost od 26 koševa (70-76), a posljednji koš u trećoj četvrtini postigao je Siniša Štemberger.

Posljednju dionicu susreta dobro je započeo Tomislav Ružić koji prvo zabija za dva, a nakon toga stavlja tricu za 75-46. Pri rezultatu 78-47, u 33. minuti susreta, trener Zadra Tihomir Bujan u igru uvodi mladog šutera Ivana Batura umjesto Hrvoja Perića, a nešto kasnije su priliku dobili i Miro Bilan i Jure Škifić. Pri rezultatu 78-53 Ivan Batur postiže čak 6 koševa u nizu, a Štemberger, zatim i Siričević smanjuju prednost Zadra na 23 koša. Nakon dva pogođena bacanja Micaha Downsa, posljednji koš na utakmici postigao je igrač Širokog Darko Planinić.

Nepotrebno iritiranje publike vađenjem Downsa iz igre

Iako su Zadrani danas potpuno zasluženo slavili, Biujanovo prečesto vađenje Micaha Downsa iz igre nerijetko je živciralo zadarsku publiku koja je te poteze 'nagrađivala' glasnim zviždanjem. Bujan ima odgovor i za to, na pressici nakon utakmice kazao je kako je Downs prečesto ulazio u nepotrebne dijaloge s sucima.

Slaba minutaža mladim igračima

Što se mladih igrača tiče, u sastavu Zadra nije bilo Marina Šarlije i Pavla Marčinkovića, a Jure Škifić, Ivan Batur i Miro Bilan ušli su u igru tek nekoliko minuta prije kraja susreta, s time da je Batur u igri proveo 7 minuta, a Škifić i Bilan po 4 što je zasigurno nedovoljno s obzirom na tome da uprava uporno inzistira na forsiranju mladih igrača, a oni igraju samo po par minuta…

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.