Rutinski revanš Zadrana
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 9.1.2010 u 22:00.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (arhiva)


Lagano, kao što se I očekivalo, Zadrani su pobijedili Radnički iz Kragujevca i barem nakratko zasjeli na četvrto mjesto regionalne lige. Otpor gostiju ekspresno je slomljen te je Zadar već nakon prvih deset minuta imao dvoznamenkastu prednost koju je samo povećavao do kraja susreta.

Gosti, koji su u Zadar došli oslabljeni neigranjem svoga ponajboljeg igrača Marka Brkića držali su se u egalu tek prve četiri minute kada Hrvoje Perić mini-serijom 5:0 odvaja Zadrane I nagovještava tijek susreta. Kao I što je najavljivao, trener Sagadin od početka je dao priliku mladom Ivanu Baturu. Iako napadački indisponiran Batur je svojim zalaganjem u obrani natjerao slovenskog stručnjaka da ga drži u igri čak 23 minute ubilježivši time najveću minutažu u momčadi poslije Roka Stipčevića. Svoj prvi, I jedini, poen u utakmici Batur je upisao u desetoj minuti sa linije slobodnih bacanja odvevši Zadar na plus devet (23:14). Svoju prvu dvoznamenkastu prednost domaćini su ubilježili već u sljedećem napadu zahvaljujući trici Micaha Downsa koja je nagovijestila rutinsko odrađivanje posla od strane Sagadinove momčadi.

Vrlo brzo riješena rezultatske neizvjesnosti utakmica je ubrzo utonula u letargičnost. Gosti nisu pokazivali ni tračak sličnosti sa momčadi koja je svladala Zadrane u drugom kolu NLB-a I unijela veliku dozu nervoze u redove Plavo-bijelih na samom početku sezone. Sredinom druge četvrtine svjedočili smo pravom raritetu. U samo pet minuta na parketu Damir Rančić je ubacio 13 poena (trice 4/4) za ovacije slabo popunjenih tribina.

Kada se očekivalo lagano popuštanje I odrađivanje posla u nastavku, domaćini su dodatno nagazili limitiravši Kragujevčane na samo devet poena u trećoj četvrtini povećavši svoju prednost na najvećih plus 32. Ulaskom na teren momaka koji manje igraju prednost se malo otopila te su gosti uspjeli donekle ublažiti poraz te se u Srbiju vraćaju zamrznuti na minus 26. Kako je Kragujevačka momčad u drugom kolu NLB lige svladala Zadrane, ostat će vječna enigma…

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.