Zadar ispao iz Eurokupa
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 5.1.2010 u 22:47.
ZDNews.hr


Zadar je šest minuta prije kraja gubio 69:53, no predvođen Damirom Rančićem dolazi na 70:64, nakon čega koš-faul zabija Tome Ružić za samo 70:67 minutu i pol prije kraja susreta.

No Aaron Miles hvata skok u napadu, pa Zadar do lopte dolazi tek na ulasku u posljednju minutu. Odmah je tricom probao Rančić iz kuta, a nakon njegovog promašaja Ružić hvata skok u napadu.

Imali su naši dovoljno vremena za organizaciju novog napada, no spetljali su se, odigrali improvizacijski i to je rezultiralo tek faulom u napadu Hrvoja Perića, 20 sekundi prije kraja. Nikos Hatzivrettas zabio je bacanja za 72:67, a posljednji pokušaj Zadra propao je polaganjem Roka Stipčevića kojeg je blokirao Jeremy Richardson.

Odličan početak drugog poluvremena

Početak drugog poluvremena bio je najbolje što je Zadar ponudio u Solunu. Car, Boisa, Perić, pa opet Boisa - za samo tri minute napravili su 8:0, mogli i malo više da su suci bili milostiviji, no i ovako je bilo 41:41 sedam minute prije kraja treće.

I tu je bio početak kraja za Zadar. Već minutu kasnije bilo je pet razlike za Aris, a lijepu tricu za +8 nakon izlaska iz bloka zabija Jeremy Richardson. No, malo je lijepog bilo napad kasnije kada je isti igrač zabio s osam metara na isteku napada, preko ruke Hrvoja Perića, za 53:42 na tri minute do kraja treće.

Publika je već napravila pravu feštu, a doslovno poludjela ulaskom Nikosa Hatzivrettasa. Naime, bivši je grčki reprezentativac strpao tricu iz kuta za 59:46 pola minute prije kraja treće, a nakon bacanja Stipčevića 2.6 sekundi prije kraja, stigao zabiti nemoguću tricu sa zvukom sirene za 62:48 nakon 30 minuta igre.

Zadranima i 16 napadačkih skokova premalo

Miles je tricom postavio najvećih 67:51 početkom zadnje četvrtine, pa šest minuta prije kraja Dragan Labović zabija za 69:53. Iako su do kraja domaći zabili tek četiri poena i pošteno prepali svoje navijače, bilo je dovoljno za zadržavanje prvog mjesta u skupini.

Miles je zabio 16 za pobjednike, dok je Perić s 13 poena predvodio Zadar. Dva manje dodao je Stipčević, a po deset Rančić i Boisa. Zadranima ni 16 skokova u napadu nije bilo dovoljno za gostujuću pobjedu, pa neće biti ponavljanja lanjskog uspjeha i Final Eighta ovog natjecanja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.