Zadar predvođen Stipčevićem i Perićem razbio Splićane
Piše: H.B. | Objavljeno 29.12.2009 u 21:11.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZDS (arhiva)


Izabranici Zmage Sagadina danas su u Kupu Krešimira Ćosića odradili lakši 'trening' i slavili protiv lošeg Splita. Najbolji u redovima Zadra bili su Stipčević sa 18 i Hrvoje Perić sa 16 koševa, a danas solidni Boisa dodao je 12. Kod Splita, raspoložen je bio odlični Vrkić koji je zabio 17, Sobin je dodao 11, a Babić 10 koševa.

Košarkaši Splita dobro su otvorili odigrali tri minute protiv Zadra, no nakon početnih 0-6 i koševa Vrkića, Batine i Sobina, Splićani su stali. Još jednom je Split smanjio na 5-8 preko Vrkića, no Zadrani serijom 14-0 dolaze do vodstva 19-8. U tom dijelu susreta najviše se razigrao Hrvoje Perić te Rok Stipčević. U igru nešto kasnije Sagadin uvodi i Marčinkovića, Šarliju te Škifića što publika pozdravlja
pljeskom. Na 21-9 povećao je Marino Šarlija, a atraktivnim zakucavanjem Marčinkovića te košem Morovića Zadrani na kraju prve četvrtine imaju prednost od 15 koševa, 29-14.

Drugu četvrtinu započela je 'stara' petorka, pa su tako Škifić, Marčinković i Šarlija ostali na klupi, a u igru su ušli Stipčević, Car, Perić, Boisa i Ružić. Nakon početnog koša Boise, Vrkić pogađa tricu za 31-16. Koševima Boise (4) te Perića, a kasnije i tricom Stipčevića Zadar odlazi na +21 (40-19). U igru još jednom ulaze Marčinković, Šarlija i Škifić, a koševima Marčinkovića, Downsa i na kraju Šarlije Zadrani na poluvremenu imaju +18, 50-32.

I u trećoj četvrtini košarkaši Zadra bili su dominantni, nakon pogođenog slobodnog bacanja kapetana Ružića, Boisa zakucava, a nakon njega Stipčević postiže tricu za 58-35. Pokušali su gosti preko Vrkića i Jakoliša, no sve je ostalo sam na pokušaju. Na 75-45 povisio je Ružić nakon pogođena dva bacanja. S druge strane, Babić je zabio tricu, no koševima Downsa (4), Zadrani su na kraju treće četvrtine imali prednost od 24 koša (74-50).

Posljednju dionicu susreta otvorio je Stipčević koji pogađa tricu za 77-50, a nakon koša Cara svoju prvu tricu, ujedno i prve koševe na utakmici zabio je Jure Škifić. Pri rezultatu 86-56 Marino Šarlija lijepo poentira pod košem Splita, nakon njega i Morović zabija za 90-56. Šarlija još jednom zabija pod košem, a Mario Delaš postiže svoje prve koševe (2) s linije slobodnih bacanja minutu i pol prije kraja utakmice. Zadar je utakmicu priveo kraju bez većih poteškoća.

Za istaknuti je također kako Damir Rančić i Trent Plaisted nisu ulazili u igru, a nije igrao i bivši igrač Zadra u redovima Splita Jere Macura.

KK Zadar - KK Split (29-13, 21-19, 24-18, 25-12)

KK Zadar: Rančić, Perić 16, Stipčević 18, Boisa 12, Šarlija 6, Marčinković 4, Ružić 9, Downs 13, Morović 8, Car 4, Škifić 3, Plaisted.

KK Split C.O.: Babić 10, Sumić 1, Vrkić 17, Delaš 1, Batina 12, Vlaić, Šarac, Jakoliš 7, Najev, Sobin 11, Delaš A., Macura.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.