"Downs je pokazao samo dio svojih sposobnosti"
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 26.12.2009 u 22:20.
ZDNews.hr

Micah Downs Foto: ZadarSport (arhiva)


Revijalni susret najboljih košarkaša iz hrvatskih klubova u kojem su atraktivnost, zabava i druženje u prednosti nad rezultatom i taktikom pripao je igračima iz južnih krajeva.

Košarkaši Juga tako su se gostujućem parketu u Belom Manastiru momčadi Sjevera osvetili za prošlogodišnji poraz u Kaštelima. Naslov najkorisnijeg igrača susreta pripao je pobjedniku u tricama, igraču Zadra Marku Caru koji je s igračem Trogira Tonijem Bizacom podijelio i naslov najboljeg strijelca utakmice. Obojica su ubacili po 24 poena.

Kako je i naslov najboljeg zakucavača otišao u momčad Juga (Micah Downs) tek mala utjeha Sjeveru može biti naslov najatraktivnijeg igrača utakmice koji je otišao u ruke Cedevitinog Thomasa Mobleya.

Naravno, defanzivni zadaci bili su u drugom planu, a kao i obično susret su odlučili voljni momenat i nešto raspoloženiji igrači Juga kojeg su sa klupe vodili treneri Splita i Borika - Boris Kurtović i Neven Plantak.

Momčadi sa sjevera pripao je tek sam početak utakmice. U tim trenucima dominirao je prošlogodišnji MVP Luka Žorić, no jednako raspoložen s druge strane bio je Hrvoje Perić pa je već nakon prve četvrtine Jug bio u prednosti 34:29.

Do poluvremena se razigrao Car, a s druge strane se s nekoliko sjajnih poteza istaknuo Mobley pa je Jug na odmor otišao sa minimalnom prednošću 67:66.

Nastavak je donio niz novih atraktivnih poteza, a najraspoloženiji su bili Car i Bizaca. Susret je prelomljen početkom posljednje četvrtine kada je Jug stigao do dvoznamenkaste prednosti, a potom i najviših 110:95 koje njihovi protivnici više nisu uspijeli sustići.

Uz već spomenuti dvojac Juga raspoložen je bio i Perić koji je ubacio 15 poena. Sjevernjake je sa 19 koševa predvodio mladi cibonaš Tomislav Zubčić, a po 16 su dodali Žorić i Mobley.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.