[FOTO] Novi gostujući poraz: Zadar poražen od Olimpije 84-77
Piše: H.B. | Objavljeno 23.12.2009 u 21:30.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (Arhiva)


Foto galerija s utakmice - preko 60 fotografija Nikole Movrića i Filpa Džebe!

Izabranici Zmage Sagadina poraženi su danas u utakmici 14. kola NLB lige od slovenske Union Olimpije u dvorani Tivoli pred 1000 gledatelja rezultatom 84-77. Najbolji u redovima domaće momčadi bio je Vladimir Golubović sa 19 postignutih koševa, 17 je dodao Đorđević. Sašo Ožbolt zabio je 10. U redovima Zadra najbolji i po koševima i po ukupnoj valorizaciji bio je Marko Car sa 19 postignutih koševa (6 skokova te valorizacija 27), 17 koševa zabio je Hrvoje Perić (6 skokova), a kapetan Tomislav Ružić dodao je 12.

Podbacili Boisa, Morović i Rančić

Za naglasiti je kako su Boisa i Morović odigrali ispod svih očekivanja, a posebice Boisa koji je bi loš tijekom cijele utakmice te nikako nije zadovoljio viđenim, čak štoviše, razočarao je. Za 27 minuta provedenih na parketu imao mizernu valorizaciju, 1.Vedran Morović također je odigrao ispod svih očekivanja i svojih kapaciteta. Damir Rančić koji je u igri proveo 14 minuta također je odigrao vrlo loše, ispadao je u obrani i samo je jednom pogodio za tri, što su ujedno bili svi njegovi koševi. Imao je i dvije izgubljene lopte te dvije asistencije.

Dobro otvaranje… loš završetak

Košarkaši Zadra bolje ulaze u susret te rade seriju 7-0 preko Boise i Cara koji zabija prvo dvicu, zatim i tricu. Domaći su se ubrzo vratili u susret preko Vidmara i Đorđevića koji nakon Walshovog pogođenog slobodnog bacanja pogađa za 9-11. Domaći su ubrzo došli i do prvog vodstva na utakmici koševima Golubovića i Bečirovića koji Zadru rade seriju 7-0. Na 16-14 smanjio je Downs nakon pogođena dva slobodna bacanja, no igra Zadra i dalje djeluje loše, ponajprije što se obrane tiče. Na 20-16 smanjio je Downs nakon dva pogođena slobodna bacanja, a nakon njega za Zadar je zabio i Plaisted koji pogađa koš i dodatno bacanje. Na kratki predah otišlo se s rezultatom 21-19 za Olimpiju.

U drugom dijelu Zadrani su opet podbacili. Prvo je Golubović nakon iznuđenog faula zabio oba bacanja, dva koša s iste pozicije zabio je i Ožbolt koji pogađa i tricu za 28-19 i +9 domaće momčadi. Istom mjerom Ožboltu je uzvratio i Stipčević koji pogađa svoju prvu tricu na utakmici, ujedno i prve koševe. Zadrani su se koševima Cara, Ružića i Stipčevića približili na samo dva koša zaostatka, no za istaknuti je i podatak kako su zadrani do kraja druge četvrtine promašili čak 7 slobodnih bacanja, od čega je Boisa promašio 4. Pri rezultatu 37-33 Stipčević pogađa jedno od dva bacanja, a gosti imaju zadnji napad u drugoj četvrtini. I tada Zadrani rade dvije kardinalne pogreške u samo nekoliko sekundi te primaju koševe, prvo od Aleksandrova, a sekundu kasnije i od Golubovića koji pogađa za 41-34.

I u trećoj četvrtini bila je bolja momčad trenera Zdovca. Danas fenomenalni Golubović postigao je 6 koševa u nepune dvije minute, no Hrvoje Perić smanjivao je u nekoliko navrata, pa su tako Zadrani došli na 47-43 i samo četiri koša zaostatka upravo preko Perića. Pri rezultatu 53-48 Vidmar po tko zna koji put nadskakao je zadarsku obranu, a Boisa prima koš, dobiva četvrtu osobnu pogrešku, a Vidmar pogađa i dodatno bacanje za 56-48. Koševima Perića i Ružića Zadrani su smanjili na sedam koševa zaostatka, pa se tako u posljednju četvrtinu ušlo s rezultatom 61-54 za Olimpiju.

Posljednju dionicu susreta košem za domaću momčad otvorio je Aleksandrov, nakon njega i Downs polaže, a i Rančić upisuje svoju prvu i posljednju tricu na utakmici. Koševima Đorđevića i Vidmara domaći imaju 5 koševa 'viška'. Svoju petu, isključujuću osobnu osobnu Boisa je dobio u 35. minuti, a što je Sagadin čekao i da li bi uopće Perić ušao u igru da Boisa nije dobio isključujuću osobnu – pitanje je. Pri rezultatu 68-64 Đorđević nakon iznuđenog faula pogađa dva slobodna bacanja te u sljedećem napadu pogađa za dva. Nakon Stipčevićeva dva postignuta koša s linije slobodnih bacanja raspištoljeni Đorđević pogađa i tricu za vodstvo Olimpije 75-66. Na 78-66 za domaće povisio je Slokar koji postiže koš te pogađa dodatno bacanje. Nakon dva pogođena slobodna bacanja Vedrana Morovića Hrvoje Perić zabija četiri koša u nizu. Konačan rezultat bio je 84-77 za danas bolju i kvalitetniju Union Olimpiju koja je Zadrane nadigrala u svim elementima igre.

Foto galerija s utakmice - preko 60 fotografija Nikole Movrića i Filpa Džebe!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.