Kapetan Tomislav Ružić skinuo prokletstvo dugo 11 mjeseci!!!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.12.2009 u 18:36.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić - junak zadarske pobjede u Trnskom! Foto: ZadarSport (arhiva)


Nakon punih 11 mjeseci posta što se tiče NLB lige i pobjede na gostujućim parketima, izabranici Zmage Sagadina večeras su slavili u Trnskom protiv Zagreba rezultatom 95-97. Najbolji u redovima Zadra bio je kapetan Tomislav Ružić sa 16 postignutih pogodaka. Junak Zadra Ružić je ujedno i odlučio pobjednika pogodivši tricu sedam sekundi prije kraja utakmice nakon što mu je Rančić u padu dodao loptu. 17 koševa postigao je i fenomenalni Damir Rančič koji je danas trice gađao 5/6, 16 koševa dodao je i vrlo dobri Stipčević.

Što se Zagreba tiče, domaće je predvodio Mulaomerović sa 27 postignutih koševa, 19 je dodao Tomić. Zadranin u dresu Zagreba Luka Žorić postigao je 18 koševa.

Košarkaši Zadra nisu najbolje otvorili utakmicu 13. kola NLB lige u Trnskom. Prvo su domaći napravili seriju 6-0 preko Mulaomerovića i Žorića, dok su Zadrani u nepunih 60 sekundi ispucali čak četiri trice. Zadar je smanjio na 6-5 preko Stipčevića koji pogađa tricu te Ružića. Nakon koša Žorića Stipčević je još jednom tricom izjednačio na 8-8. Nezaustavljiv pod košem je bio Tomić kojega faulira kapetan Ružić, a ovaj nakon iznuđenog faula pogađa i dodatno bacanje. Inferiorni su Zadrani pod košem bili do samog kraja četvrtine, pa je tako Žorić u nepune dvije minute Zadranima utrpao 6 koševa. Unatoč tome, zanimljivo je kako je Plaisted u igru ušao tek minutu i pol prije kraja četvrtine. Boisa je smanjio na 4 koša razlike, no Mulaomerović postiže posljednji koš u prvoj četvrtini za 24-18.

Drugu dionicu otvorio je šuter Zadra Damir Rančić koji pogađa za 24-21. Koševima Mulaomerovića, zatim i Tomića domaći odlaze na +7. Nakon trice Rančića za 28-24, Mulaomerović također zabija tricu te anulira onu Rančićevu. Koševima Ružića (2+1), Downsa, te tricom Morovića Zadrani dolaze na samo jedan koš zaostatka, 33-32. Svoj prvi koš na utakmici zabio je Jure Škifić za 35-34, to nakon njega Štimac pogađa za dva te zabija dodatno bacanje. Prve koševe u drugoj četvrtini zabio je i Trent Plaisted, a odmah nakon ulaska u igru koš zabija i Hrvoje Perić za 42-41. Do prvog vodstva na utakmici Zadrani su došli u 19. minuti preko kapetana Ružića koji pogađa dva bacanja za 42-43. Tada se iskazuje Damir Rančić koji pogaša dvije trice u nizu, prvo je pogodio za 44-46, a nakon pogođena dva bacanja Tomića postiže i novu tricu za 46-49. Posljednji koš u prvom poluvremenu postigao je Nikša Prkačin za 48-49.

U prvom dijelu Zadrani su bili odlični u šutu za tri, gađali su ih 7/15 što je visokih 47%. Fenomenalni Damir Rančić pogodio je 4 od 5 trica, a Stipčević 2. Vedran Morović pridodao je još jednu tricu.

Treća dionica prošla je uglavnom u izjednačenom ritmu, pa tako ni Zadar ni Zagreb u ovoj četvrtini nisu imali veću prednost. Koševima Tomića i Žorića domaći odlaze na +6. Tricom i košem Cara Zadrani dolaze do izjednačenja, 52-52. Uslijedila je zatim serija koševa s jedne i druge strane. Pri rezultatu 68-68 Krstić je zabio za novo vodstvo Zagreba, kasnije je i Simon pogodio dva bacanja za 72-68 za Zagreb. Tricom Morovića u posljednjoj minuti Zadar je smanjio na 72-71. Sa zvukom sirene Damir Rančić postigao je svoju petu od šest trica za vodstvo Zadra 72-74.
I posljednja dionica susreta protekla je u potpunoj neizvjesnosti, prvo je Simon zabio za dva, pa mu je ušla i prva trica za vodstvo Zagreba od 77-74. Koševima Plaisteda, zatim i Boise Zadar opet dolazi do vodstva, 77-78. Koševima Simona i Žorića, kasnije i Krstića rezultat je bio izjednačen, 82-82. Tada Zadar radi mini seriju od 6-0 preko Boise koji pogađa svoju prvu tricu, Plaisted je također pogodio pod košem, a nakon iznuđenog faula pogađa i dodatno bacanje za 82-88 za Zadar. Koševima Simona, Tomića i Mulaomerovića rezultat je opet izjednačen, 88-88. Nakon iznuđenog faula Stipčević pogađa dva bacanja za vodstvo Zadra od dva poena razlike. Prkačin također zabija za još jedno izjednačenje Zagreba, 90-90.

Dramatičnu završnicu odlučio je Tomislav Ružić pogodivši tricu za pobjedu Zadra samo sedam sekundi prije kraja utakmice

Koševima Perića Zadar je prešao u vodstvo od dva poena, no Mulaomerović još jednom zabija tricu i svoj prvi koš u drugom poluvremenu za vodstvo Zagreba 93-92. Nakon dva pogođena bacanja Stipčevića, Zadrani rade faul na Mulaomeroviću koji pogađa oba bacanja. U posljednjoj akciji Zadra na utakmici, 7 sekundi prije kraja Rančić u padu dodaje za kapetana i junaka današnje utakmice Tomislava Ružića koji pogađa za konačnih Zagreb - Zadar 95-97. Pokušali su Zagrebaši u posljednjih nekoliko sekundi, no nije išlo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.