Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić pozvao na štednju
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 18.12.2009 u 22:33.
ZDNews.hr

Dr. Zvonimir Vrančić, gradonačelnik Zadra Foto: 057info.hr


Nakon današnje izjave (petak, 18. prosinca) gradonačelnika Zadra dr. Zvonimira Vrančića kako nekim direktorima sportskih klubova treba smanjiti plaće na razinu pročelničkih plaća, te kako je nedopustivo da pojedini direktori imaju veću plaću i od njega, što je u potpunosti u redu s obzirom da je gradonačelnik Zadra jedan od rijetkih hrvatskih gradonačelnika koji je sam sebi smanjio plaću za 10%, razgovarali smo s direktorom NK Zadar, Novicom Erlićem te direktorom KK Borik Puntamika, Perom Perićem koji su u razgovoru za ZadarSport kazali kako oni nemaju nikakva financijska primanja za posao koji obavljaju u klubovima koje predstavljaju, već to rade iz ljubavi te na volonterskoj bazi.

Gradonačelnik je također kazao kako će razgovarat s direktorima sportskih klubova te je dodao kako im neće isplatiti novac iz gradskog proračuna dok ne svedu direktorske plaće na primanja koje imaju pročelnici.

Pokušali smo doći i do direktora KK Zadar, Zdenka Mičića, ali ni on ni glasnogovornica kluba danas nisu odgovarali na pozive naših novinara, pa smo tako ostali uskraćeni za komentar direktora KK Zadar.

Novica Erlić, direktor NK Zadar: Profesor Bajlo i ja radimo isključivo na volonterskoj bazi i iz ljubavi prema klubu

- Mislim da gradonačelnik u svojoj izjavi nikako nije aludirao niti pomislio o NK Zadar jer kao direktori u klubu, prof. Josip Bajlo i ja smo volonteri, ali može se pretpostaviti na koji se klub misli, tj. na koji je klub aludirao gradonačelnik dr. Vrančić. Naš proračun je transparentan i ne prelazi 10 milijuna kuna, a sve što dobijemo od Grada Zadra ukupno je jedan manjih dio potreba. Dovoljni je reći da u klubu imamo između 400 i 500 dječaka te 9 trenera u školi nogometa. Samo to je dovoljno za zaključiti gdje idu naši novci. Tu su i utakmice naše seniorske momčadi, juniora, kadeta, prijevozi istih i sve ostalo. Moram također naglasiti kako su kod nas u klubu plaće minimalne. Mi kao klub živimo vrlo skromno i pažljivo se brinemo o novcu kojega i nemamo previše – kazao je Erlić u razgovoru za ZadarSport.

Pero Perić, direktor KK Borik Puntamika: Ja kao direktor sam volonter u Borik Puntamici

- Nas kao klub financira Grad Zadar i to je istina, no ja kao direktor nemam apsolutno nikakva financijska primanja i mislim da gradonačelnik dr. Vrančić u svojoj izjavi nije govorio o Borik Puntamici jer je poznata stvar da je naš proračun vrlo tanak. Mi također raspolažemo s nekoliko selekcija, od mlađih uzrasta pa do seniorske momčadi i normalno je da moramo plaćati i prijevoz, korištenje dvorane i ostale sadržaje. Ja osobno radim volonterski u klubu i za to ne primam nikakve novce – kazao je Pero Perić za ZadarSport.

Primanja Zdenka Mičića veća i od 20.000 kuna mjesećno!

Kao što smo već kazali, do direktora KK Zadar, Zdenka Mičića ni do glasnogovornice kluba danas nismo uspjeli doći, no, kako doznajemo od izvora unutar KK Zadar, sadašnji direktor i generalni menadžer prima mjesećnu plaću veću i od 20.000 kuna.

Očito je gradonačelnik aludirao na direktora KK Zadar, Zdenka Mičića koji u ovako teškoj situaciji nije niti pomislio sebi smanjiti plaću, makar i simbolično.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.