Zadar razbio Hapoel, briljirali Boisa i Plaisted
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.12.2009 u 21:47.
ZDNews.hr

Vladimer Boisa Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra slavili su danas pred 3000 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića protiv Hapoela iz Jeruzalema rezultaom 86-69, što u konačnici nije bilo dovoljno pošto je Hapoel prošlog tjedna na domaćem terenu slavio protiv Zadra sa 19 koševa razlike. Najbolji u redovima Zadra bio je odlično raspoloženi Vladimer Boisa s dobule-double učinkom. Postigao je 21 koš te je sakupio 14 skokova. Odlični su bili i Plaisted sa 5 blokada i 14 skokova te Downs sa 16 postignutih koševa.

Prva četvrtinu otvorili su Zadrani koševima Boise i Cara, a nakon 6 postignutih koševa, jeruzalemski Hapoel radi seriju 8-0 koševima Lyonsa, Simmonsa, Pinkneya te Naimy-a. Radi prosvjeda zadarska klupa dobija tehničku pogrešku, u 6. minuti, a to najbolje koristi Naimy koji postiže dva bacanja za 6-13. Tricom Rančića i zakucavanjem Plaisteda Zadrani su došli na dva koša zaostatka, no gosti preko Pinkney-a, kasnije Jetera i Lyonsa drže razliku te se na kratki predah otišlo s rezultatom 17-19 za goste.

The best of Pankracije Barać

Na poluvremenu su se na velikom ekranu vrtile najbolje akcije bivšeg igrača Zadra te sadašnjeg igrača Zagrebna Pankracija Baraća, pa su tako Zadrani još jednom mogli uživati u odličnim zakucavanjima, prodorima te tricama Baraća. Kako doznajemo, snimke je KK Zadar ustupio Mišo Adum, poznati zadarski kolekcionar video snimaka košarkaških utakmica, a Dino Perović, predsjednik kluba odobrio je njihovo prikazivanje.
Dvije trice u nizu Zadrana obilježile su otvaranje druge dionice susreta. Prvu je zabio Downs, a nakon njega i Car. Do izjednačenja su gosti još jednom došli preko Lyonsa i Ohayona (23-23). Tada Perić, Plaisted (jedno bacanje) te Downs zabijaju za 28-23 i vodstvo Zadra poraslo je na pet koševa. Pri rezultatu 30-26 Boisa, zatim i Rančić zabijaju za +8 Zadra, 34-28. Na veliki odmor otišlo se s prednošću Zadra od 8 razlike. Za istaknuti je i podatak kako su Zadrani u prvom poluvremenu imali 25 skokova, a gosti samo 14.

Košarkaši Hapoela opušteno su ušli i u treću četvrtinu, pa su tako za 10 minuta postigli samo 12 koševa, dok su Zadrani dali 22. Krenuli su gosti preko Naimya koji dvaput zabija, nakon toga serija Zadra od 12-0. Prvo je kapetan Ružić zabio za 40-35, zatim su se nanizali Car koji pogađa tricu, Boisa te još jednom Ružić koji pogađa koš za dva, a samo dvadesetak sekundi kasnije pogađa i dva bacanja. Gosti su smanjili preko Thompsona na 49-40, no Rančić, zatim i Downs postižu dvije trice u nizu. Koševima Jetera i Ohayona gosti su smanjili na 55-44, no odlično raspoloženi Donws pogađa tricu, zatim i koš za 60-44.

Zadrani su dobro krenuli i u posljednjoj dionici, prvo je Boisa zabio za 62-46, zatim i odlično raspoloženi Plaisted atraktivno zakucava. U prvom planu još je neko vrijeme ostao Plaisted koji je s dvije blokade u nizu još jednom digao publiku na noge. Na 70-46 povisio je danas najbolji igrač Vladimer Boisa s dvije trice u nizu. Gosti su smanji(va)li preko Kokie, zatim i Naimya, a pri rezultatu 79-63 za Zadar Boisa stavlja još jednu tricu. Na 82-66 smanjio je Naimy nakon pogođenog koša i dodatnog bacanja. Stipčević je u posljednjim trenucima promašio jedno bacanje, te jedno pogodio. S druge strane, nakon brzog faula, Jeter pogađa oba bacanja, a Boisa jedno od dva. U posljednjim sekundama Boisa je pokušao spasiti stvar s tricom, no promašio je, i tricu i šut za dva… Konačan rezultat bio je 86-96.

Odlične partije danas su pružili Trent Plaisted te uvjerljivo najbolji igrač – Vladimer Boisa. Boisa je za 32 minute provedene na parketu postigao 21 koš uz nevjerojatnih 14 skokova. Imao je i jednu asistenciju. Sjajan je danas bio i Plaisted koji je za 18 minuta postigao 14 koševa, sakupio je 6 skokova, a imao je i 5 blokada.

KK Zadar: Rančić: 10 (6 as), Perić 2, Stipčević 3 (5 as), Boisa 21, Batur, Šarlija, Marčinković, Ružić 6, Downs 16, Morović 2, Car 12, Plaisted 14.

Hapoel: Lazar, Kokia, Shason, Pinkney 9, Simmons 2, Naimy 20, Lyons 6, Thompson 5, Ohayon 4, Jeter 16.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.