Nova domaća pobjeda: Zadar slavio protiv Zvezde 89-83
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 12.12.2009 u 19:52.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić - danas najbolji Foto: ZadarSport (arhiva)


Izabranici Zmage Sagadina slavili su danas pred 2500 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića protiv Crvene Zvezde rezultatom 89-83. najbolji igrač na utakmici uvjerljivo je bio igrač domaće momčadi Hrvoje Perić sa 15 postignutih koševa, 12 je postigao Rok Stipčević. U redovima Crvene Zvezde najviše su se istakli Kikanović i Bjelica sa po 15 koševa.

Košarkaši Zadra dobro su otvorili utakmicu 12. kola NLB lige protiv Crvene Zvezde. Prvo je Perić dvaput zabio, a nakon koševa Bjelice i Kikanovića Car i Ružić daju svaki po dva koša. Bakić je za goste dvaput pogodio tricu preko Marka Cara te su gosti brzo došli na samo četiri koša zaostatka, 16-12. Živost u redove Zadra unio je Micah Downs koji dvaput u nepunih 30 sekundi pogađa, prvo za dva, zatim i tricu za 22-15. Dragičević i Taylor smanjili su na 22-19 što je ujedno bio i konačni rezultat nakon prvih 10 minuta.

Košarkaši Zvezde prvi put su došli do izjednačenja u 12. minuti utakmice nakon koševa Dragičevića te Miloševića (24-24). No, Zadrani postižu dvije trice za redom, prvo Stipčević , zatim i Rančić, za vodstvo Zadra 30-24. Pokušali su gosti preko Taylora i Kikanovića, no došli su samo do tri koša zaostatka (42-38). Koševima Rančića, Morovića,Downsa i Stipčevića Zadrani su na poluvremenu imali prednost od 7 koševa, dok su s druge strane zabijali Radivojević i Bakić. Za istaknuti je i statistički podatak koji kaže kako su Zadrani trice pucali 7/8 što je vrlo visokih 88%.

Treća četvrtina nije dobro počela po Zadrane. Nakon početnog koša Boise, s druge strane i Dragičevića, Zvezda radi seriju 10-0 koševima Bjelice, Radivojevića (trica) te tricom Kikanovića. Na 57-53 smanjio je Boisa, s druge strane Dragičević zabija dva bacanja, a Radivojević postiže još jednu tricu za 61-58. U igru je ušao i Trent Plaisted koji odmah zabija koš za 63-60, no bjelica pogađa za dva, te s dodatnim bacanjem izjednačuje na 63-63. Petu, isključujuću osobnu dobio je Micah Downs. Morović i Plaisted zabili su posljednje koševe Zadra u ovoj dionici za 68-63.

Posljednja dionica susreta počela je dobro po Zadrane, nakon koša Bjelice, Perić je zabio za 71-65, a nakon njega Rančić stavlja novu tricu. Bjelica nakon faula pogađa dva bacanja, zatim i koš, a nakon njega Plaisted zabija za 76-69. Koševima Perića, zatim i Cara dvaput Zadar dolazi do prednosti od devet koševa (82-71). Nakon serije slobodnih bacanja, konačan rezultat bio je 89-83 za Zadar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.