Katastrofa u Svetoj Zemlji: Hapoel razbio Zadar 93-74
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.12.2009 u 19:57.
ZDNews.hr

Vladimer Boisa Foto: ZadarSport (arhiva)


Hapoel radi seriju 20-8 u nepunih šest minuta! Gdje je bila obrana Zadra vjerojatno ne zna niti trener momčadi Zmago Sagadin koji je izgledao dezorijentirano i nemoćno....

Košarkaši Zadra danas su poraženi u trećem kolu Eurokupa u Goldberg Areni od domaćeg Hapoela rezultatom 93-74. Statistički gledano, najbolji u redovima pobjednika bio je Dijon Thompson sa 20 postignutih koševa (valorizacija 25), dok je za Zadrane najviše dao Boisa – 17 (valorizacija 21). Domaća momčad sakupila je čak 38 skokova, dok su Sagadinovi izabranici sakupili 33 skokova. Za istaknuti su i podaci kako su u redovima Zadra Stiplević i Boisa promašili čak 10 trica (svaki po 5).

Iako je u najavi utakmice trener Zadra Zmago Sagadin kazao kako Hapoel nije brza momčad, to se danas pokazalo potpuno netočno. Igrači Hapoela u niti jednom trenutku nisu bili niti približno negativnom rezultatu te su utakmicu kontrolirali od prve do posljednje sekunde, što se ne može reći za Zadrane koji pod su danas pod vodstvom Zmage Sagadina izgledali sporo, dezorijentirano i nemotivirano. Mnogi će reći kako su Zadrani trebali igrati više zonske obrane, posebice u drugoj četvrtini kada su se domaći igrači raspucali i pogađali odakle su htjeli,a da ne govorimo o probijanju prve linije te totalnoj nemotiviranosti pojedinih igrača u obrani.

Mnogi se pitaju kako Boisa može imati toliko ovlasti i ispucati čak sedam trica, od čega je pet promašio. Ostalo je puno neodgovorenih pitanja, sve u svemu, Zadar je danas djelovao beskrvno i (za one koji su gledali prijenos) negledljivo…

Dobro se držali prvih deset minuta...

Košarkaši Hapoela utakmicu su otvorili serijom 9-2, a u prve tri minute jedine koševe, tj. jednom je loptu u obruč domaće momčadi ubacio samo Hrvoje Perić koji je kasnije, nakon iznuđenog faula zabio i dodatna dva bacanja za 9-4. Koševima Simmonsa, kasnije i Thompsona, domaći su u petoj minuti imali 15-8. Aktivan je u prvoj četvrtini bio i Vladimer Boisa. Prvo je postigao tricu za 15-11, a zatim i položio za 15-13. Do kraja četvrtine, za Zadrane je Perić pogodio jedno od dva bacanja, a Boisa oba - za 18-16. Posljednji koš u prvoj četvrtini zabio je Pooh Jeter za 20-16.

... i onda katastrofa u drugoj dionici...

I onda potpuni raspad sistema u drugoj četvrtini. Domaći su dali čak 32 koša, a Zadrani isto kao i u prvoj – samo 16. Prvo je Jeter zabio tricu za + 6 Hapoela, a nakon njega i Rančić je probao s tricom, no nažalost promašio je. Zadar se budi preko Perića koji polaže za 25-18, trener Zadra iz igre vadi Rančića te u igru uvodi Cara. Na 27-22 smanjio je Ružić koji dvaput za redom zabija. Koševima Lyonsa i Thompsona domaći odlaze na +5. Na 32-27 smanjio je Stipčević tricom. Nakon toga, Zadrani su ostali na 27 koševa, sve do 17. minute utakmice.

'Čelična obrana' primila čak 52 koša u prvom poluvremenu

Pune tri i pol minute Zadrani nisu dali niti jednog jedinog koša, a primili su ih čak 11 (uključujući jedno slobodno bacanje koje je Downs pogodio pri rezultatu 40-28).

Nevjerojatan je također i podatak kako su domaći Zadranima napravili seriju 20-8 u nepunih šest minuta. Gdje je obrana Zadra bila vjerojatno ne zna niti trener momčadi Zmago Sagadin koji je izgledao dezorijentirano i nemoćno. U posljednjih šest minuta napromašivali su se Zadrani zicera, gubili su lopte. Sve je izgledalo užasno loše, beskrvno, bljedoliko. Igra Zadra izgledala je statično - bez iti malo volje i želje za nadigravanjem ili barem pružanjem nekakvog otpora protivniku. Čak 52 koša primili su Zadrani u prvom poluvremenu što je iznimno loše s obzirom da su Zadrani s pripremama počeli dva mjeseca prije ostalih protivnika u NLB ligi.

I u trećoj dionici bolji Hapoel

I treću dionicu domaći su dali više koševa od Zadra. Četvrtina je započela koševima Shasona s jedne, te Boise s druge strane. I onda je još jednom proradio sjajni Thompson koji zabija još jednu tricu, Boisa pri rezultatu 55-34 gubi svoju drugu loptu. Asistencijom Cara, na 57-37 smanjio je Boisa tricom. Bilo je to u 23. minuti, Boisin 16. od ukupno 17 koševa koje je postigao u cijeloj utakmici. Ružić je tada još jednom izgubio loptu, a Thompson zakucao za +10 domaćih, 59-39. Opet je pored nemoćne zadarske obrane dvaput za redom zabio Thompson, nakon njega i Jeter, a s druge strane, da barem malo ublaži visoko vodstvo domaćih, tricu je (na asistenciju Ružića), nakon dugo vremena zabio i Damir Rančić za 64-45. Samo 5 koševa Zadrani su dali do kraja treće dionice, a domaći 9. U posljednju dionicu susreta ušlo se s rezultatom 73-50 za Hapoel.

Prekasno se probudili...

U posljednjoj dionici susreta Zadrani su dali 24 koša, a Hapoel 20. Prvo je Thompson pložio za novo vodstvo, a s druge strane uzvratio mu je Micah Downs na isti način – polaganjem. Na 75-54 smanjio je Marko Car (asistencija Plaisteda). Tricom Simmonsa, zatim i dvicom Ohayona domaći su otišli na čak 24 koša razlike, 80-56 stajalo je na semaforu u 33. minuti. I onda se zaredala crna serija Zadra. Prvo je Stipčević promašio polaganje, zatim je Downs promašio tricu i kao šlag na kraju, Car je izgubio loptu što je kaznio Pooh koji postiže koš za 84-56. Stipčević je još jednom promašio šut za tri, dok s druge strane igrač Hapoela Uri Kokia zabija za 86-63. Probao je i Boisa tricom smanjiti rezultat, no promašio je pa su tako domaći imali 24 koša viška samo 2 minute prije kraja utakmice. Na 91-74 smanjio je Damir Rančić s dvije pogođene trice trice, no bilo je prekasno. Konačnih 93-74 postavio je Uri Koia.

Tužan je ove noći svaki zadarski navijač...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.