Zmago Sagadin: "Očekuje nas jako teško gostovanje"
Piše: H.B. | Objavljeno 8.12.2009 u 2:33.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić i Zmago Sagadin Foto: ZDS (arhiva)


'Mi trebamo ići igrati dobru obranu, s napadom, a s natjecanjem tko će dati više koševa nemamo šanse.'

Košarkaši Zadra nalaze se u svetoj zemlji, točnije - u Jeruzalemu gdje će danas s početkom u 18 sati odigrati utakmicu 3. kola Eurokupa. Sagadinova družina snage će odmjeriti s Hapoelom, momčadi koja pretendira za jedno od dva mjesta koja vode prolaz u daljnju fazu natjecanja u Eurokupu. U najavi utakmice Sagadin je u startu kazao kako Zadrane očekuje teška utakmica. Kazao je kako je Hapoel sastavljen od iskusnih Amerikanaca, što je njihova prednost. Dodao je i kako Hapoel nema brzinu ni visinu, te je kazao kako bi njegova momčad trebala odigrati discipliniranije u obrani.

Škifić se vratio u sastav, Batur ostao u Zadru

- Što se zdravstvenog stanja tiče, nekih novih težih povreda nije bilo. Škifić se vraća u tim, kući ćemo ostaviti Batura jer on ipak ide u školu i jasno da je besmisleno da gubi par dana na putu za onih par minuta koje bi eventualno igrao, no njemu će biti dodijeljene minute na domaćim utakmicama i to sve više i više. Bit će, dakle, otprilike ista ekipa, samo će umjesto Batura biti Škifić - kratko će Sagadin.

- Hapoel nije nimalo lagan protivnik, to je ekipa iz samog vrha europske košarke i klub koji je sastavio ekipu da napadne Maccabi. To je ekipa koja je ovog trenutka u vrhu i u Eurokupu je startala očekivano. Kod kuće su dosta glatko dobili Šiauliai, dok su se vani ravnopravno nosili s Arisom i izgubili su na kraju s četiri poena razlike. Jasno, to je ekipa koja pretendira na prve dvije pozicije, njihova je glavna karakteristika to što je uglavnom američka ekipa, ključni igrači su Amerikanci i to oni malo stariji i iskusniji. Otprilike igraju takvu košarku, dosta jednostavno i situacije prije svega rješavaju znanjem i iskustvom, a potom individualnom kvalitetom. Nemaju neku ekstremnu brzinu ni visinu, ekipa su s kojom se mi možemo nositi ako odigramo dobru obranu. Jeruzalem je dosta vruć teren, imaju publiku i vjerujem da će biti puna dvorana. Mi trebamo ići igrati dobru obranu, s napadom, a s natjecanjem tko će dati više koševa nemamo šanse. Nemamo mnogo vremena za pripremu, pravi trening za pripremu bit će u ponedjeljak navečer u Jeruzalemu ako putovanje prođe po planu. Moramo odigrati mnogo bolju obranu nego što smo odigrali zadnje dvije utakmice u gostima, probati izjednačiti ili dobiti skok, a napad nam u ovom trenutku nikako nije problem jer dajemo mnogo koševa. Bit će potrebna mnogo bolja, agresivnija i čvršća obrana i sigurno da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pokušamo iznenaditi protivnika s kojim se za tjedan dana ponovno susrećemo u uzvratnom susretu – kazao je Sagadin u najavi utakmice s Hapoelom iz Jeruzalema.

Hrvoje Perić: Moramo odigrati puno bolje nego protiv Budućnosti

- Trener je više – manje sve rekao tako da nemam nešto posebno nadodati, osim da se nadam da ćemo neke pouke iz subotnjeg poraza izvući i da ćemo odigrati bolju utakmicu u utorak. Prije svega se to odnosi na obranu, mislim da je 97 primljenih koševa, neprihvatljivo i moramo sigurno puno bolje odigrati.
Osvrnuo se Sagadin i na iznenadni poraz u Podgorici, u 11. kolu NLB lige protiv Budućnosti, kazao je kako je ljut, prije svega radi toga, kako kaže – što su njegovi igrači krenuli u 'natjecanje tko će dati više koševa'. Još je dodao: ' To nas opsjeda, šutiramo puno trica. Igrači često pobjegnu iz tog kolosjeka kojeg ja zagovaram i treniram, a to je da se, pogotovo na strani, ne možemo natjecati po broju koševa. '

- Vrlo sam nezadovoljan i ljut velikim brojem primljenih poena u zadnje dvije utakmice. Nameću se dva problema – prvi je obrana i skretanje u nekakvo natjecanje tko će dati više koševa. To nas opsjeda, šutiramo puno trica. Igrači često pobjegnu iz tog kolosjeka kojeg ja zagovaram i treniram, a to je da se, pogotovo na strani, ne možemo natjecati po broju koševa. U Šiauliaiu smo nekako izvukli živu glavu jer smo odigrali izuzetno dobar napad i padale su trice sa svih strana, ali i tamo smo primili previše koševa. Pošto smo preživjeli tamo, to se natjecanje prenijelo i na utakmicu u Podgorici. Osim toga, bili smo i umorni, to su duga putovanja i nedostajalo nam je snage i agresivnosti. Drugi element koji jako zamjeram svojim igračima je fizička čvrstina. Znali smo da će Budućnost na nas ići vrlo oštro, a mi nismo odgovorili istom mjerom. Jednostavno smo se povukli i plakali na suđenje, umjesto da se fizički suprotstavimo njihovoj agresivnosti koja je često išla preko mjere. Uglavnom, ja svojoj momčadi cijelo vrijeme ponavljam da obrana pobjeđuje. Obrana i skok osvajaju prvenstva, a napad puni dvorane i nosi atraktivnost. Napad je ono što svi igrači žele, nitko ne želi samo trčati gore-dolje, oni žele igrati, šutirati. Ja im to ne branim, ali ove obrambene stvari su nam u ovom trenutku dosta velik problem - kazao je Sagadin o utakmici s Budućnosti.

Prijenos utakmice vjerojatno na internetu

Što se samog (video) prijenosa utakmice tiče, na njega ekskluzivna prava ima jeruzalemska tv kuća IBA CH-1, no prema našim saznanjima, koja još uvijek nisu u potpunosti potvrđena, prijenos bi se trebao moći pratiti i putem interneta. Na koji način i klikom na koji link će te moći pratiti utakmicu Hapoela i Zadra (ukoliko to bude moguće) obavijestiti ćemo vas čim za to budemo imali u potpunosti potvrđene informacije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.