Povratak u Budućnost: Obrana Zadra umalo primila 'stotku'
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.12.2009 u 23:02.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZDS (Arhiva)


Upitnima su se danas pokazale i kvalitete nekih vrlo skupih igrača Zadra koji ove sezone nikako da pruže ono za što su podosta plaćeni, a neki bi rekli i preplaćeni

Košarkaši Zadra poraženi su danas u 11. kolu NLB lige u Podgorici od KK Budućnost rezultatom 97-81. Za istaknuti je i nevjerojatan podatak kako su Zadrani u cijeloj utakmici sakupili samo 12 skokova. Također, najava trenera Zmage Sagadina kako u Podgorici neće 'spustiti gaće' pokazala se netočnom, jer Zadar je danas pokazao potpuno negledljivu igru, a ponajviše propusta bilo je posebice u obrani.

Perić opet igrao premalo

Upitnima su se danas pokazale i kvalitete nekih vrlo skupih igrača Zadra koji ove sezone nikako da pruže ono za što su podosta plaćeni, a neki bi rekli i preplaćeni, no to je već stvar dogovora Uprave i trenera koji je se zalagao za iste.

Što se same rotacije trenera tiče, jasno je kako Hrvoje Perić ne igra niti približno dobro kao što je igrao lani, a s obzirom na to da je lani bio jedan od najboljih Zadrana, njegovih 9 minuta provedenih na parketu je – malo.

Baturu samo 'garbage time', bez prilike za Šarliju. Marčinković odigrao vrlo dobrih 17 minuta

- Što se mladih igrača tiče, priliku je danas dobio jedino mladi igrač Zadra Pavle Marčinković. I iskoristio ju je iskoristio vrlo dobro, unio je živost u igru, postigao je tri koša s ukupnom valorizacijom 5, dok njegov suigrač, mladi centar Zadra Marino Šarlija nije dobio niti sekunde. Iako je pokazao zrelost u utakmici s Bosnom, a i dobro je pogađao, mladi zadarski šuter Ivan Batur danas je dobio ono što je Sagadin napominjao kako ne želi davati mladim igračima – 'garbage time', pa je tako Batur u igri proveo ni manje ni više nego – 30 sekundi.


Prvu četvrtinu Budućnost je dobila 28-25, te su obje momčadi bile podosta precizne što se šuta unutar reketa tiče. Nerješiva enigma za zadarsku obranu tijekom velikog dijela utakmice, za istaknuti je - bila je pick'n roll igra domaće Budućnosti. Jedini igrač koji je pokazao barem malo zrelosti, što se napada tiče, bio je Rok Stipčević.

Ako ste se nadali boljoj igri Zadra u drugoj četvrtini – prevarili ste se, i to dobro. Prvo su domaći preko Vitkovca, Simonovića, a kasnije i Maraša i Gordića Zadru napravili razliku 11-2, pa su tako u 14. minuti domaći imali prednost od 11 koševa, 38-27. Približili su se Zadrani na tri koša razlike, no nakon toga izabranici Zmage Sagadina opet padaju u 'crne rupe', a to najbolje koriste domaći igrači.

Tako su se kod domaćih raspucali Šehović, Popović i Dragičević, raspucao se i Jeretin s vije ubačene trice, a Budućnost je u posljednju dionicu susreta ušla s prednošću od 19 koševa, 80-61. Do kraja utakmice Zadrani kao da nisu bili zainteresirani za košarkaško nadmetanje, pa je tako susret, očekivano – završio u korist domaće momčadi koja je danas u svim segmentima igre bila bolja od one Zadra.
Što se Budućnosti tiče, Gordić je postigao 18 koševa, Šehović i Dragičević su dodali po 16, a Jeretin je zabio 14. Kod očajnog Zadra najbolji je još jednom bio Rok Stipčević sa 18 koševa, 15 je dodao kapetan Ružić, dok je Marko Car zabio 14 koševa.

Kompletnu statistiku možete pogledati ovdje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.