Nogometaši Hajduka svladali Zadrane na Stanovima 1:2
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.12.2009 u 19:06.
ZDNews.hr

Josip Bilaver i Ivan Ćurjurić Foto: Index.hr


Hajduk je danas pred 4000 gledatelja u Stanovima slavio protiv Zadra rezultatom 1:2.

- Nogometaši splitskog Hajduka nisu mogli priželjkivati bolje otvaranje utakmice! Nakon faula, s desnog boka slobodan udarac izveo je bivši igrač Zadra Marin Tomasov. Najviši u skoku bio je Stjepan Skočibušić, no na veliku žalost zadarskih gledatelja, Zadrov igrač loptu je glavom poslao u svoj gol. Ježina je bio nemoćan.

Izabranici trenera Reje tako su do kraja prvog poluvremena u više navrata pokušavali doći do novog pogotka, no sve je ostalo samo na pokušajima. Imali su i Zadrani svoje prilike, prije svega preko najboljeg igrača Zadra danas, Ivana Ćurjurića koji je u 27. minuti pucao dobro prema Subašiću, no lopta je završila pored gola.

U 49. minuti Ćurjurić je još jednom pucao, s udaljenosti od 20 metara, no njegov udarac bio je previsok. U 54. minuti Marin Tomasov pucao je sa dvadesetak metara prema zadarskim vratima, no Antonio Ježina, vratar Zadra otklanja novu prijetnju gostiju. Za ovu intervenciju Ježina je dobio pljesak s tribina.

U 58., odnosno 61. minuti Ibričić je pokušao ugroziti zadarskog vratara Ježinu, no ovaj potonji oba puta izlazi kao pobjednik. U 68. minuti Hajduk je poveo 0:2, Tičinović je ubacio iz kuta, a Čop zabio s nekoliko metara od gola. Veliki propust vratara Ježine koji nije bio dobro postavljen.

Tri minute kasnije Zadar je smanjio na 1:2 preko danas vrlo dobrog Antonia Maršića koji je na poluvremenu zamijenio danas lošeg Gorana Jozinovića. Mršić je pucao sa udaljenosti od 20 metara – iskosa. Lopta je preskočila živi zid, a Zadranin na vratima Hajduka, Danijel Subašić – nije dobro reagirao te se lopta zakoprcala u njegovoj mreži.

Splićani su danas bili bolji te su zasluženo slavili, dok treneru Zadra, Daliboru Zebiću preostaje još puno rada i usavršavanja igre i taktike svoje momčadi. Zadrani su na momente pokazivali ozbiljnost u igri, no u konačnici nisu uspjeli stići do onog najvažnijeg - bod(ov)a…

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.