"U Podgoricu ne idemo spuštenih gaća"
Piše: 057info | Objavljeno 4.12.2009 u 13:53.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin i Tomislav Ružić Foto: 057info


Val optimizma zahvatio je Zadrane nakon tri povezane pobjede u NLB ligi i prvog ovosezonskog gostujućeg uspjehe. Pobjedom kod trećeplasirane momčadi litvanske lige Šiauliaia Zadar se vratio u igru za drugi krug natjecanja u Eurokupu, ali je razbio i psihološku blokadu te dokazao kako ima momčad koja može napasti pobjedu i na strani.

Budućnost je momčad koju je Zadar znao pobjeđivati u Podgorici, ali i od koje je znao gubiti s velikim rezultatskim minusom. U pitanju je momčad čije su kvalitete zasigurno iznad dosada postignutih rezultata, a gostovanje u Podgorici spada u kategoriju onih teških.

"Povratkom Maraša dobili su novu dimenziju. Jeretin, Vitkovac, Savović...Odlična su ekipa i u nastavku sezone bit će sve jači i jači. U svojoj dvorani igraju agresivno i ako se im se na vrijeme ne odgovori brzo se ulazi u probleme. Ne idemo tamo spuštenih gaća, već zaigrati oštro i po pobjedu. Malo je bilo vremena za pripremu, no u ova smo dva dana upoznali njihov sustav. Put do pobjede je jasan: fizički se suprotstaviti agresiji, izjednačiti skok i kontrolirano napadati."
- rekao je trener Zadra Zmago Sagadin.

Kapetan momčadi Tomislav Ružić naglašava značaj kvalitetne obrane:

"Na gostovanjima moramo biti čvrsti u obrani. Uspijemo li odigrati obranu na visokoj razini i zadržimo li koncentraciju svih 40 minuta imamo izglede za uspjeh."

Zbog neugodnog udarca u koljeno kojeg je zadobio tijekom treninga susret će propustiti Jure Škifić, dok će Vedran Morović, kojem je istekao valjani ugovor, do početka susreta imati sređene papire.

"Dogovorio sam s Vedranom nastavak suradnje barem do oporavka Tonija Prostrana." - rekao je Zmago Sagadin.

Zadrani na put kreću na dan utakmice charter letom, što bi im trebalo pomoći da odmorniji dočekaju početak susreta, ali i novo putovanje za Jeruzalem koje ih očekuje početkom sljedećeg tjedna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.