Toni Prostran nominiran za najboljeg mladog igrača Europe
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 2.12.2009 u 17:42.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Fiba Europe


FibaEurope svake godine bira najboljeg košarkaša, košarkašicu, te mlade košarkaša i košarkašicu. Ove godine Hrvatska ima dva predstavnika među nominiranima, a oboje su u kategoriji mladih košarkaša.

Toni Prostran i Bojan Bogdanović su svojim partijama na prvenstvima mlađih kategorija ovog ljeta zaradili nominaciju. U objašnjenju FibaEurope stoji da je Bogdanović nominiran kao treći strijelac i jedan od najboljih igrača U20 EP-a. Prostranove zasluge su bronca i članstvo u prvoj petorci U19 Svjetskog prvenstva, te titula prvog strijelca i prvog asistenta U18 Europskog prvenstva.

Malo je nejasno kako im društvo među nominiranima ne pravi Mario Delaš koji je bio 'samo' MVP Svjetskog prvenstva do 19 godina. U moru igrača koji su ili bili najkorisniji igrači turnira prošlog ljeta ili igraju već i za seniorsku reprezentaciju, čini se da je FibaEurope ispred Delaša stavila baš Bogdanovića, ili brončanog U20 Španjolca Xaviera Rabasedu ili pak Crnogorca Seada Šehovića koji je nastupao i za U20 i za seniorsku reprezentaciju.

Ostatak konkurencije Prostranu i Bogdanoviću je strašan. Kao favoriti su tu seniroski reprezentativac Francuske Antoine Diot, Partizanov Čeh Jan Vesely, grčki centar Kostas Koufos te šuter Olympiakosa Konstantinos Papanikolau, srebrni srpski reprezentativac Milan Mačvan, budućnost njemačke košarke Robin Benzing te naravno - Ricky Rubio. Ako želite pomoći Toniju i Bojanu, svoj glas možete dati ovdje.

U ostalim konkurencijama nominirane su same zvijezde europske i svjetske košarke. Osim za hrvatske košarkaše, nije bilo mjesta ni za Kiriljenka, Jasikevičiusa, Šiškauskasa, Papaloukasa, Diamantidisa...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.