Zadar slavio protiv Šiauliaija, briljirao Stipčević!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.12.2009 u 20:32.
ZDNews.hr

Rok Stipčević - postigao 27 koševa! Foto: ZDS (arhiva)


Nakon dugo, dugo vremena, igrači Zadra napokon se vraćaju kući s pobjedom u gostima! Sagadinova družina danas je slavila u pobjedi nad Šiauliaijem 91-95. Najbolji igrač na utakmici bio je Rok Stipčević sa 27 postignutih koševa (5/8 trice, 2/2 dvice, 8/10 slobodna bacanja, 5 asistencija, 2 skoka te 4 iznuđena faula). Drugi po učinku bio je Micah Downs sa 17 koševa (5/6 za dvicu, 1/3 za tricu, 5/6 slobodna bacanja, 3 skoka i jedna blokada), a slijedi ga Damir Rančić sa 17 koševa, od čega 5 pogođenih trica.

Košarkaši Zadra odlično su otvorili prvu četvrtinu, nakon početnog vodstva domaće momčadi, Zadrani predvođeni Ružićem, koji zabija dva koša, zatim odlično raspoloženim Rokom Stipčevićem, koji pogađa tri trice za redom, dolaze u vodstvo od 8-11. U igru umjesto Cara, trener Sagadin uvodi Rančića koji u nepune dvije minute pogađa dvije trice za redom i Zadrani imaju + 7. Jedno od dva bacanja pogodio je i Micah Downs za 16-18. Prva četvrtina završila je rezultatom 21-25 za Zadrane.

Druga četvrtina dobro je počela za Zadrane, prvo je raspoloženi Boisa položio za dva, zatim je pogodio tricu za 20-24. Koševima Perića i Stipčevića Zadrani dodatno povisuju svoje vodstvo, no Šiauliai nakon pogođenog koša Gailiusa dolazi na samo koš zaostatka, a kasnije i izjednačavaju na 32-32 preko Siksniusa koji pogađa tricu te postiže svoj deseti koš. S druge strane, Downs također pogađa svoj deseti, odnosno jedanaesti koš s linije slobodnih bacanja. Isti igrač opet je bio precizan s linije slobodnih bacanja oba puta. Raspoloženi Downs još jednom je zabio za vodstvo Zadra 36-47. Zadrani nemilosrdno gaze i dalje, pa tako Boisa u posljednjoj minuti druge četvrtine postiže svoj osmi koš, a Car samo nekoliko sekundi kasnije daje tricu za 36-52. Domaći se bude i rade seriju od 7-0, a zanimljivo je kako je svih 7 koševa ušlo preko Sarkakauskasa koji je rezultat smanjio na 43-52.

Treća četvrtina, Kuzminskas je smanjio tricom na 46-52. Zatim se iskazao odlični Damir Rančić koji pogađa dvije trice za redom, a na 47-64, povisio je Rok Stipčević, također tricom i svojim 14. košem. Gosti su smanjili preko Zukauskasam no Rančić s linije slobodnih bacanja postiže dva koša za redom. Orelik je za domaće bacio s jednim pogođenim slobodnim bacanjem. U 29. minuti Orleik radi faul nad Stipčevićem te dobiva tehničku pogrešku. Stipčević pogađa četiri slobodna bacanja (18 koševa) , a samo desetak sekundi kasnije Car pogađa tricu za 55-70. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 61-72 za Zadar.

Posljednju četvrtinu Zadrani su otvorili preko vrlo dobrog Perića koji pogađa za 61-74. Tricu (svoj 18. koš) dodao je i Micah Downs na odličnu, petu asistenciju do sada najboljeg igrača na utakmici, Roka Stipčevića. Domaći smanjuju preko Browna, no kratkog je vijeka bila nada Šiauliaija. Na 69-81 povisili su Zadrani, prije svega dobrom igrom Hrvoja Perića koji pogađa dva bacanja za redom, zatim i polaže. Plaisted zatima zabija jedno od dva bacanja, a Stipčević, nakon koša Zakuskasa postiže novu tricu i svoj 21. koš. Gosti su smanjivali prednost Zadra u nekoliko navrata, no najdalje su došli (na 3 razlike, 84-87) minutu prije kraja susreta. Nakon još jednog prekršaja Siksniusa nad Stipčevićem, zadarski razigravač pogađa oba bacanja te daje svoj 27. koš za 84-91. Domaći su pokušali u posljednjoj minuti sustići Zadrane, no to im nije uspjelo.

Zadrani se kući napokon vraćaju s dva vrlo vrijedna boda!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.