Zadrani 'zaledili' Bosnu na -50
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.11.2009 u 21:28.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva)


Rezultatski najveća pobjeda u povijesti

Za istaknuti je također podatak kako je ova utakmica, desetog kola NLB lige između Zadra i Bosne ujedno i najveća pobjeda Zadra od osnutka lige.
Košarkaši Zadra danas su pred oko 1000 gledatelja demolirali Bosnu rezultatom 104-54. Najbolji u redovima Zadra bio je, što se koševa tiče – Jure Škifić s 15 postignutih koševa, dok je po valorizaciji najbolji bio Rok Stipčević s indexom od 19 poena.

Za istaknuti je i kako je trener Zadra Zmago Sagadin konačno dao priliku i talentiranom mladom šuteru Ivanu Baturu koji je to iskoristio na najbolji mogući način, za 15 minuta provedenih na parketu postigao je 10 koševa, uz šut za dva 2/3, te za tri također 2/3. Pavle Marčinković dobio je deset minuta, te je za isto vrijeme postigao 7 koševa, dok je Marino Šarlija za 7 minuta postigao 5.

Nakon početnog koša Bajića za 0-2, zatim i trice Čamdžića, košarkaši Zadra pri rezultatu 5-5 tade seriju 10-0. Prvo su zabili Ružić i Perić, zatim je Boisa zabio tricu za 12-5, a nakon njega, poslije iznuđenog faula, Stipčević zabija oba slobodna bacanja. Boisa je još jednom bio precizan s linije slobodnih bacanja, ali samo jednom. Pri rezultatu 17-7 Perić je presijeca jednu loptu te na oduševljenje zadarske publike efektno zakucava za 19-7. Tri i pol minute prije kraja četvrtine trener Zadra u igru uvodi mladog talentiranog šutera Ivana Batura koji odmah zabija tricu, za 22-8. Na kratki predah otišlo se s rezultatom 22-13.

I u drugoj četvrtini apsolutna dominacija Zadra. Prvo je Rančić zabio dvije trice za redom, a kasnije je isti igrač odlično asistirao Hrvoju Periću za alley-up – zakucavanje i vodstvo Zadra od 40-18. Trener Zadra u igru je još jednom uveo mladog Ivana Batura koji zabija tricu za 45-53, a kasnije još jedan koš za dva. Za naglasiti je također kako je jedino Ivan Batur imao stopostotni učinak na poluvremenu uz šut za dva 1/1 te 2/2 za tri. Na 49-23 povisio je Micah Downs koji je upisao svoje prve koševe na utakmici, a koševima Batura i tricom Škifića na veliki odmor otišlo se s rezultatom 54-24 za Zadar.

I treća četvrtina bila je korisnija za Zadrane. Prvo je Ružić zabio za 56-24, a nakon njega i Perić. Pri rezultatu 58-27 Boisa je oprobao šut za tri, no promašio je, na negodovanje zadarske publike. Na 60-32 povisio je Plaisted, a kasnije su Stipčević (trica) i Downs još jednom zabili. Na 69-38 smanjio je Kojadinović. Posljednji koš u trećoj četvrtini za Zadrane zabio je Plaisted, prvo jednom za dva, kasnije i dodatno bacanje.

Četvrta četvrtina također je protekla u apsolutnoj dominaciji Zadra, a kao najbolji u istoj pokazao se Jure Škifić koji je na kraju utakmice imao učinak od 15 postignutih koševa. Na 80-42 povisio je Downs odličnim 'alley-up' zakucavanjem na asistenciju Roka Stipčevića, prelijepo. Četiri i pol minute prije kraja susreta, trener Zadra Zmago Sagadin iz igre je izveo Micaha Downsa, a Zadar je do kraja susreta igrao u sljedećem sastavu: Rok Stipčević, Jure Škifić, Pavle Marčinković, Marino Šarlija. Na ovaj potez Zmage Sagadina, publika se digla na noge te se dvoranom zaorilo 'Mi smo Zadrani, Zadar je naš'. Pri rezultatu 83-42, Pavle Marčinković krade loptu igraču Bosne te atraktivno zakucava za 85-42.

Do kraja susreta u strijelce za Zadar su se upisali Marino Šarlija koji je dvaput zabio, prvo za 89-47, zatim i za 91-47. Šarlija je zabio i dodatno bacanje. Škifić je dvaput također zabio, a posljednja četiri koša na utakmici postigao je Pavle Marčinković, za konačnih 104-54.

Milija Vojinović, trener Bosne
- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, bili su bolji svih 40 minuta i neki poseban komentar nemam nakon poraza od 50 razlike – kazao je trener Bosne Milija Vojinović na pressici nakon utakmice.

Zmago Sagadin, trener Zadra
- Mislim da smo bili u svim elementima bolji i da smo bili motivirani protiv Bosne. Uspjeli smo mladima dati po neku minutu, svi su preživjeli, nitko se nije povrijedio i to je to – bio je jednako kratak i trener Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.