Zmago Sagadin "Aris je bio zaštićen kao medvjed"
Piše: H.B. | Objavljeno 24.11.2009 u 23:02.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZDS (arhiva)


Nakon blamaže na domaćem parketu i poraza od Arisa u prvom kolu Eurokupa, treneri Zadra i Arisa, Zmago Sagadin i Fotis Katsikaris iznijeli su svoje viđenje utakmice. Kako je bilo i očekivano, Fotis Katsikaris bio je zadovoljan igrom svojih igrača te im je čestitao na pobjedi, dok je s druge strane Zmago Sagadin kazao kako je Aris bio zaštićen 'kao medvjed'. Osvrnuo se Sagadin i na igru dvojice igrača, Vladimera Boisu te Damira Rančića za kojega je kazao 'bježi u loše navike' – što se odnosi na nepromišljene poteze (situacija minutu prije kraja, na +2 za Grke protivničkom centru dodao loptu u ruke) te izgubljene lopte.

- Pobjeda je važna iz dva razloga: najprije jer smo počeli obveze u Eurokupu pobjedom u gostima i zbog toga što smo pobjedu ostvarili protiv velike momčadi kao što je Zadar protiv koje je teško igrati. Mi smo nov tim, gradimo svoj tim ispočetka i vrlo je važno pronaći ključ koji će nas voditi do pobjeda. U zadnje vrijeme igramo dobru obranu i igrači su tome posvećeni, a imamo talenta i u napadu, iako želim naš identitet izgraditi kroz obranu - kazao je trener Arisa Katsikaris.

- Mi smo imali izuzetno dobre i izuzetno loše minute, bili su prisutni ti valovi. Briljantno smo počeli, očekivao sam da će nas to ohrabriti i da ćemo održati taj nivo, ali imali smo veliki pad u jednom dijelu prvog i početkom drugog poluvremena, ali ipak, vratili smo se izuzetnom borbenošću, imali smo na jedan razlike dvaput napad, čak jednom kontru i tu smo sami poklonili dvije – tri lopte koje smo bacili u bunar. Aris je kvalitetnija ekipa, bio je zaštićen kao medvjed. Mi smo statistički bolje izgledali, ali ta njihova izuzetna preciznost u trici i par skokova više u napadu su presudila pobjednika. Da smo i mi dobili, bilo bi i to zasluženo jer smo igrali dobro, čvrsto, muški i nadam se da možemo igrati samo bolje – mišljenja je Sagadin.

Novinare je interesiralo zašto Sagadin nije isprovocirao tehničku podršku, kao dodatni stimulans svojim igračima.

- Bila su dva vrlo jaka europska suca Pukl i Chiari koji su maksimalno zaštitili Aris, ne kažem da su krali za njih, ali maksimalno su bili zaštićeni pogotovo u kontaktima. Ja sam učinio što sam mogao, pritiskao sam ih,»

'Sami smo krivi što nismo preokrenuli susret u našu korist'

- Ima dva - tri ključna igrača koja nisu bila na svom nivou, ali mislim da su se trudili i borili maksimalno, i s te strane nije upitno da smo dali svoj maksimum. Unatoč lošim trenucima došli smo u situaciju da povedemo i prelomimo utakmicu, ali vlastitim greškama nismo preokrenuli do kraja i da smo bar jedan od tih napada realizirali vjerujem da bismo pobijedili.

O preforsiranoj Boisinoj leđnoj tehnici i Rančićevim nepromišljenim potezima

- U centarskom paru Boisa – Ružić, Ružić nije taj koji igra kontakt igru pod košem, on se više izvlači pošto ima dobar šut i zbog toga Boisa mora pod koš. Što se Rančića tiče, on to sve na treningu dobro izvršava, ali kad je ovako pritisak, onda pobjegne u neke navike koje su loše – skoči u zrak i onda i u zraku razmišlja hoće li šutirati ili dodati - zaključio je Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.