Aris iskoristio priliku i slavio u Krešinom domu...
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.11.2009 u 21:42.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić - igrao premalo, dao dosta Foto: ZadarSport (Arhiva)


Izabranici Zmage Sagadina poraženi su danas u dvorani Krešimira Ćosića pred svojom publikom u prvom kolu Eurokupa od grčkog Arisa rezultatom 68-73. Iako su Zadrani dobro otvorili susret, pad ritma osjetio se posebice u trećoj četvrtini koju su gosti dobili 21-16. Nelogične izmjene trenera Zadra, previše rotiranja, previše forsiranja pojedinih igrača i malo korištenje najboljeg igrača u redovima Zadra, Hrvoja Perića rezultiralo je porazom kojega je zadarska publika loše primila. Naime, prvi put ove sezone zadarska publika izviždala je pojedine igrače, a posebice trenera Zmagu Sagadina, za naglasiti je i kako su neki gledatelji utakmicu napustili i prije službenog kraja.

Košarkaši Zadra dobro su otvorili utakmicu. Nakon jednog pogođenog slobodnog bacanja Dixona, Zadrani rade seriju 13-0 koševima raspoloženog Cara (dvije trice) i Stipčevića. Za istaknuti je i atraktivni alley'up Stipčevića i Downsa za 10-1. Pri rezultatu 17-10 Rančić zabija tricu, a kasnije i Trent Plaisted upisuje svoje prve koševe. Tricom Richardsona, košem Milesa te još jednom tricom Chatzivrettesa dolaze na samo tri koša zaostatka, no posljednji koš u prvoj četvrtini postiže Hrvoje Perić za 24-19.

U drugoj četvrtini izjednačena igra s obje strane, prvo su Zadrani poveli 26-21 košem Boise. Skordilis je pogodio dva bacanja za redom, a zatim Dixon jedno. Pri rezultatu 29-24 danas dobro raspoloženi Car pogađa još jednu tricu, a i Boisa pogađa svoju drugu tricu za 32-24. Koševima Skordilisa, zatim i tricom Clarka Grci dolaze na samo tri koša zaostatka, 32-29. Tada trener Zadra Zmago Sagadin, na čuđenje većeg dijela publike iz igre vadi raspoloženog Marka Cara, a u igru ulazi Damir Rančić koji je na parketu proveo nepune dvije minute, da bi Car opet ušao u igru. Tricom Richardsona za 32-+34 Aris prvi put dolazi u vodstvo, a konačnih 37-37 za kraj prvog poluvremena postavio je Damir Ranćić, onako kako najbolje zna – tricom.

Treća četvrtina nije dobro počela za Sagadinovu družinu. Prvo je Miles zabio za minimalno vodstvo gostiju, a kasnije Chatzivrettesa dvaput za redom zabija za +5 svoje momčadi, 42-47. Tri koša zabio je i Trent Plaisted koji je u igru ušao dvije minute nakon početka četvrtine, nakon što je kapetan Zadra Tomislav Ružić napravio svoj četvrti faul. Koševima Milesa, dvaput Bettsa i Dikoudisa gosti dolaze do +10, 43-53, no Plaisted dvaput za redom zabija, kasnije i Perić, nakon blokade postiže i dodatno bacanje. Publiku još jednom na noge diže Marko Car koji efektno zakicava za 52-53. Košem Clarka i tricom Dixona gosti su poveli 53-58, što je ujedno bio i konačan rezultat nakon odigranih 30 minuta.

Posljednju dionicu susreta Zadrani su otvorili košem Rančića, kasnije su koševima Clarka i Dikoudisa gosti došli do +7, 56-63, no Tomislav Ružić dvaput pogađa s linije slobodnih bacanja. Tricu za smanjenje na samo dva koša zaostatka zabio je Damir Rančić, no košem za dva i pogođenim dodatnim bacanjem Chatzivrettesa gosti se opet odljepljuju na +5. Rančić je još jednom smanjio na samo dva koša zaostatka, a samo dvadesetak sekundi kasnije radi katastrofalnu pogrešku, pod košem Arisa, s loptom u ruci skače i dodaje loptu Grčkom centru. Kasnije je Clark zabio tricu i pogodio dva bacanja, a Aris se još jednom odlijepio na nedostižnih sedam koševa zaostatka. Car je sa zvukom sirene samo ublažio poraz, a konačan rezultat na kraju utakmice bio je 68-73 za Aris.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.