Sumnjiv meč Zadra i Hajduka, USKOK pokreće istragu!
Piše: Net.hr | Objavljeno 22.11.2009 u 1:50.
ZDNews.hr

Ante Mitrović, nogometaš Zadra (u plavom dresu) Foto: ZDS (arhiva)


Velika kladioničarska afera zainteresirala je i USKOK, koji će od policije zatražiti provjeru navoda o namještanju utakmica u Hrvatskoj. Jedna od njih je navodno ona između Zadra i Hajduka iz prošle sezone.

Njemačko državno odvjetništvo iz Bochuma sumnja da je utakmica 28. kola u sezoni 2008./2009. Prve HNL između Zadra i Hajduka bila namještena, objavila je njemačka državna televizija ARD.

"Na popisu utakmica za koje državna odvjetništvo sumnja da su bile namještene stoji i susret između Zadra i Hajduka 26. travnja ove godine", javlja ARD pozivajući se na odvjetnika jednog od osumnjičenika u najnovijem skandalu oko lažiranja rezultata utakmica europskih nogometnih liga.

Prema istim informacijama, domaća momčad je trebala izgubiti "velikom gol-razlikom", a sporni dvoboj je okončan rezultatom 3:0 za goste iz Splita. Navodno su igrači Zadra dobili 30.000 eura da puste utakmicu Hajduku.

Velika kladioničarska afera zainteresirala je i hrvatski USKOK, koji će u ponedjeljak formirati spis i od policije zatražiti provjeru svih navoda o namještanju utakmica u Hrvatskoj, piše Večernji list.

Naime, prema informacija koje su javnosti ponudili njemački istražitelji i UEFA, među 200 sumnjivih utakmica iz devet europskih liga nalazi se 14 iz Prve HNL. Hrvatska je policija možda već dobila podatke od UEFA-e koje su utakmice hrvatske lige sumnjive, ali s njima nije izašla u javnost.

Na popisu se navode i utakmice švicarske, belgijske, turske i slovenske nogometne lige. U Sloveniji je na listi dvoboja u čije se rezultate sumnja nalazi i susret iz travnja ove godine između Drave iz Ptuja i Nafte iz Lendave. Za manipuliranje rezultata jedan je igrač, kako se navodi, primio 5.000 eura mita.

Državno tužilaštvo u Bochumu priopćilo je da od početka ove godine traje istraga ogromnih razmjera o namještanjima utakmica europskih liga. Među uhićenim osumnjičenicima su i hrvatski državljani braća Ante i Milan Šapina iz Berlina, koji su već jednom 2005. bili osuđivani zbog namještanja nogometnih susreta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.