Ružić i družina demolirali FMP!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 21.11.2009 u 21:34.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Sagadin: "Danas smo gledali 'pravi' Zadar"

Vlado Đurović:

- Zadar je zasluženo slavio, u prvih pet-šest minuta stekli su prednost i mi smo se gotovo predali. Zadar je također bio bolji u svim segmentima igre, a moram i naglasiti kako se za ovu utakmicu nismo niti pripremali jer smo u četvrtak igrali protiv Radničkog, a već u utorak nas očekuje utakmica u FIBA Challenge-u u Belgiji. Igrali smo i bez Raduljice i Muslija koji nisu bili s nama radi virusa, nisu igrali ni protiv Radničkog. Što reći, mi se borimo za opstanak, prosjek naših igrača jedva doseže 21 godinu, danas smo u skoku bili slabi, a Zadar, kojemu čestitam još jednom na pobjedi i želim puno sreće, danas je bio bolji.

Zmago Sagadin:

- Utakmicu smo riješili u prvom poluvremenu, briljirali smo. Naravno, taj ritam nismo bili u stanju sprovesti i u drugom dijelu, no ovo danas je bio pravi Zadar. U utorak nas očekuje teška utakmica Eurokupa protiv Arisa. Danas nije igrao Morović radi otečenog prsta koji je, objektivno gledajući jedina prava zamjena za Roka Stipčevića na poziciji plejmejkera. Za kraj ću reći da smo dobili vrlo glatko - kazao je Sagadin
Košarkaši Zadra danas su pred oko tisuću gledatelja svladali momčad Vlade Đurovića, FMP rezultatom 90-69. Daleko najbolji u redovima Zadra bio je kapetan Tomislav Ružić koji je postigao 20 koševa, sakupio 13 skokova, imao dvije ukradene lopte, jednu asistenciju te ukupnu valorizaciju, čak 34. Marko Car postigao je 14 koševa, dok su Perić, Rančić i danas raspoloženi Jure Škifić postigli 11. 9 koševa zabio je Stipčevič, po 4 Boisa i Downs, dok su Batur i Šarlija dodali 3.

Za naglasiti je također kako Zadar u niti jednom trenutku nije gubio, a početnu prednost od +12 koševa gosti nikada nisu uspjeli niti približno sustići. Zadar je danas potpuno zasluženo slavio.

Košarkaši Zadra bolje su otvorili prvu dionicu susreta, nakon dva pogođena slobodna bacanja Cvetkovića, izabranici Zmage Sagadina rade seriju 7-2, koševima prvo Cara, zatim dvaput Tomislava Ružića. Na 7-4 smanjio je Labović, no Car nakon pogođena dva bacanja pogađa i tricu za 12-4. Koševima Milutinovića, zatim i Samardžinskog FMP smanjuje na 16-8, dok za Zadrane još jednom zabija Stipčević za 16-8. Svoju prvu tricu na utakmici postigao je i Damir Rančić povisivši na 20-9, a svoju najveću prednost Zadrani su imali tri minute prije kraja četvrtine, +14 kada je Marčinković asistirao Periću za 26-12. Posljednji koš u prvoj četvrtini zabio je Milutinović za 26-14.

Drugu četvrtinu otvorio je FMP jednim pogođenim bacanjem Milutinovića, no koševima Downsa (za +15), Ružića, a kasnije i tricom Rančića Zadar odlazi na 37-19. Nepunih desetak nakon što je ušao u igru, Jure Škifić digao je dvoranu na noge postigavši tricu s deset metara za 40-21. Na 43-24 opet je povisio Škfić, na isti način, tricom, no ovaj puta iz 'kantuna'. Posljednji koš u prvom poluvremenu postigao je Hrvoje Perić, tricu za 49-28.

Zadrani su prvo poluvrijeme odigrali kudikamo bolje od gostiju iz Železnika, a to će najbolje pokazati statistički podatak od 18-10 za domaće u skokovima te 7/17 za tri, dok su gosti trice pucali 0/7, za dva, Zadar je imao 65%, 11/17, a FMP 8-20, 40%.

I u trećoj četvrtini dominacija Zadra, nakon koša Stemenkovića za 52-30, Car zabija novu tricu za Zadrane, a istom mjerom mu još jednom uzvraća Stemenković. Isti igrač dvaput je u nepunih 40 sekundi zabio tricu. Zadar do kraja četvrtine bez većih poteškoća kontrolira igru, pa je tako Perić povisio na 66-45 30 sekundi prije ulaska u posljednju dionicu, u koju se ušlo s rezultatom 64-48 kojega je postavio Rok Stipčević.

Posljednju dionicu susreta Zadrani su otvorili dobro, prvo je Perić postigao koš za 70-48, a zatim i raspoloženi Jure Škifić stavlja novu tricu za 75-52. Koševima Ružića, kasnije i još jednom tricom Rančića, Zadar je tri i pol minute prije kraja susreta imao 84-59.

Stipčević, Batur, Marčinković, Škifić, Šarlija

Nakon Rančićevog koša, u igru, na veliko oduševljenje zadarske publike – ulaze mladi Zadrani Ivan Batur, Pavle Marčinković i Marino Šarlija, pa je tako Zadar u jednom trenutku, do ulaska Marka Cara u igru na parketu imao svih pet Zadrana, bili su to: Rok Stipčević, Ivan Batur, Pavle Marčinković, Jure Škifić te Marino Šarlija. Svoje prve koševe ove sezone upisao je Šarlija koji diže vodstvo Zadra na 86-60, a svoju prvu tricu u seniorskom dresu Zadra dao je i Ivan Batur, za 89-62.

Do kraja susreta Šarlija je pogodio još jedno dodatno bacanje, a konačan rezultat bio je 90-69 za danas bolje i kvalitetnije Zadrane.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.