Sagadin: Učinit ćemo sve da sutra pobijedimo FMP
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 20.11.2009 u 12:35.
ZDNews.hr

Vlado Đurović i Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (Arhiva)


Košarkaše Zadra sutra s početkom u 19 sati, u dvorani Krešimira Ćosića očekuje utakmica osmog kola NLB lige u kojoj će Sagadinova družina snage odmjeriti s momčadi pod vodstvom Vlade Đurovića - FMP-om. Sagadin je u najavi kazao kako će on i njegov tim učiniti sve što je u njihovoj moći da sutrašnju utakmicu pobijede, kazao je i kako su u samoj pripremi utakmice imali sve raspoložive informacije o FMP-u.

- FMP je nama vrlo dobro poznat protivnik, s njima smo se sreli na pripremnom turniru u Udinama, u toj utakmici smo mi pobijedili. Znamo ih, jasno, u detalje i imali smo o njima sve raspoložive informacije tako da smo se za njih pripremali kao za svakog drugog protivnika i mislim da smo spremni za utakmicu. Sami znate da smo mlada i vrlo potentna momčad koja ima takmičarsko iskustvo, 'de facto' ista momčad kao i prošle godine, tako da su godinu dana iskusniji. Počeli su malo slabije, no rekao bih kako sada to nadoknađuju, a za očekivati je i da će biti posebno opasni na gostujućim parketima gdje praktički nemaju što izgubiti.

'Učinit ćemo sve što je u našoj moći da sutra pobijedimo'

- Mi igramo kući i spremni smo. Zadar i ja učinit ćemo sve što je u našoj moći da tu utakmicu dobijemo. Opasnost prijeti sa svih strana jer FMP ima visinu i ima snažne i dobre igrače na čelu sa Raduljicom, Samardžinskim i Labrovićem, to su kvalitetni i školovani centri, dok na vanjskim pozicijama imaju malog-brzog Protića, Jeremića i Cvetkovića. Igraju sa 10 do 12 igrača koji forsiraju visok ritam. Zadar će igrati svoju igru, agresivnu, kada to bude moguće pritiskat ćemo po cijelom terenu, tjerati protivnika i ne dati mu da lako dođe do otvorenih šuteva. Treba napraviti sve da dobijemo u skoku na oba dva koša i imati strpljenja i pameti, pogotovo jer očekujemo dosta zonske obrane. Imaju novog trenera, Vladu Đurovića s kojim su dodali još više zonske obrane, tako da protiv zone treba pameti i strpljenja, treba jasno i dobar šut, ali i spustiti koju loptu u dubinu i igrati dobro u svim fazama igre i uknjižiti nove bodove.

Viroze više u zadarskoj svlačionici nema, no pojavili su se novi, kako Sagadin kaže, sitniji zdravstveni problemi koji se prije svega odnose na lakše ozlijede Micaha Downsa, Vladimera Boise i Pavla Marčinkovića, no, sva trojica igrača trebala bi nastupiti u sutrašnjoj utakmici

- Što se zdravstvenog stanja tiče, situacija nije najbolja, više-manje viroze nove nema, pa su nas tako zadesile nove, laganije ozljede kao što su udarci, ali nitko nije u takvom stanju da neće sutra igrati. Downs je uganuo gležanj na jednom doskoku na jučerašnjem treningu, ali popodne je normalno trenirao, znači trenirat će i danas i igrati sutra, malo je otoka, ali do subote ćemo to sanirati, Boisa je istegnuo malo ligamente, ali također nije ništa strašno, Pavle Marčinković ima povremene probleme s leđima, tako da je propustio dan dva treninga ovaj tjedan, ali u principu očekujem da će u subotu svi biti na raspolaganju, a danas iza popodnevnog treninga ili sutra ujutro ću se odlučiti tko neće biti u timu, jer u ovom trenutku objektivno imamo 13 igrača – za kraj će trener Zadra Zmago Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.