FOTO - Pobjeda nad Heliosom, iznenadio Marčinković
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.11.2009 u 21:46.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: ZadarSport (Arhiva)


Foto galeriju s utakmice možete pogledati ovdje!

Sagadin: "Marčinković je odigrao dobro"

Foto: Z. KucelinNa najkraćoj pressici otkako Zmago Sagadin stanuje u Zadru mogli smo čuti sljedeće:

- Prvo poluvrijeme nismo odigrali dobro u obrani, dok smo u drugom poluvremenu odigrali dosta dobro, posebice u obrani. Mislim da smo zasluženo slavili
- kazao je Sagadinm.

Na novinarski upit o igri Pavla Marčinkovića Sagadin je kazao:

- Marčinković je odigrao dobro.


Na još jedno novinarsko pitanje, hoće li Marčinković s obzirom da dobru igru danas dobiti više minuta u narednim utakmicama Sagadin je rekao:

- Ja prije šest mjeseci nisam znao tko je Pavle Marčinković, sada je tu i dobro je odigrao. Igrat će.


Trener gostujuće momčadi bio je još kraći:

- ČEstitam Zadru na zasluženoj pobjedi, imali smo previše izgubljenih lopti i Zadar nas je nadskakao. Ako želimo više moramo taj dio igre popraviti.
Pred oko 1700 gledatelja košarkaši Zadra pobijedili su danas momčad Heliosa rezultatom 97-90. Kod Zadra posebno se istakao mladi polivalentni igrač Pavle Marčinković koji je za 19 minuta provedenih na parketu postigao 10 koševa uz istu valorizaciju.

Upravo je Mačinković bio jedan od važnijih igrača Zadra u trećoj četvrtini s tri ukradene lopte te jednom upisanom i jednom neupisanom asistencijom. Da bi i u budućnosti trener Zadra Zmago Sagadin više trebao računati na Marčinkovića je i više nego očito, što je i sam Sagadin potvrdio na novinskoj konferenciji nakon utakmice.

Za istaknuti je i odlična igra dvojice Američkih igrača, Downsa sa ukupnom (zajedno s Perićem i najboljom) valorizacijom 18. Downs je trice pucao 3/3, dok je za dva pogodio 3 od 4 puta, imao je i dvije ukradene lopte. Trent Plaisted odigrao je 19 minuta te je postigao 6 koševa, sakupio je 7 skokova imao dvije asistencije te je jednom ukrao loptu, uz ukupnu valorizaciju 16. Hrvoje Perić za 14 minuta provedenih na parketu postigao je 10 koševa, sakupio 5 skokova te dvije asistencije uz ukupnu valorizaciju 18.

Košarkaši Zadra prvu četvrtinu dobili su 28-21, nakon početne trice Delića za goste, Zadrani rade seriju 9-0 koševima Ružića, dvaput Perića te Marka Cara. Do kraja četvrtine Zadar i Helios igrali su igru koš na koš, a pri rezultatu 22-19 Marčinković, a zatim Plaisted i Morović (dva bacanja) postižu koševe za 28-19. Žerak je postigao koš za 28-21, a s tim rezultatom završila je i prva četvrtina

Drugu četvrtinu Zadrani otvaraju tricom Cara, a kasnije i dobro raspoloženi Perić nekoliko puta poentira. Pri rezultatu 38-28 Perić i Ružić zabijaju dva puta, dok s druge strane, gosti iz Slovenije pokušavaju preko raspoloženog Delića, Dundovića te Lashkevicha. Sredinom druge četvrtine trener Zadra u igru još jednom uvodi mladog Pavla Marčinkovića koji svojom odličnom igrom i u napadu i u obrani diže publiku na noge te još jednom postiže koš za 48-35, a kasnije još jedan za 53-39. Do kraja četvrtine obje momčadi održale su praktički isti ritam, s time da se na veliki odmor otišlo s rezultatom 56-49 za Zadar. Posljednji koš (tricu) u prvom poluvremenu zabio je igrač Heliosa Vjekoslav Petrović.

U prvih pet minuta treće četvrtine vidjeli smo samo četiri koša, prvi Krušića za smanjenje Heliosa na 56-61, a nakon njega i koš Trenta Plaisteda za 58-51. Na 60-51 povisio je Marčinković. Pri rezultatu 60-54 Downs postiže dvicu, a nakon njega još jednu tricu stavlja Rok Stipčević. Koševima Downsa i Morovića Zadar je na ulazu u posljednju dionicu ostvario prednost od 9 koševa, 69-60.

Posljednju dionicu susreta otvorio je Snow tricom, nakon njega Zadar radi mini seriju 7-0 koševima Boisa te Ružića. Na 76+64 smanjio je Močnik, no košarkaši Zadra još jednom dižu publiku na noge koševima Stipčevića, tricom Rančića te koševima za dva Boise i danas odličnog Pavla Marčinkovića. Downs je atraktivnim zakucavanjem povisio na 87-64. Močnik je smanji na 87-66, a svoje prve koševa u seniorskoj momčadi Zadra upisao je mladi talentirani šuter Ivan Batur. Do kraja utakmice Downs je u više navrata dizao publiku na noge atraktivnim zakucavanjima te tricama. Konačan rezultat na kraju bio je 97-70 za Zadar.

Foto galeriju s utakmice možete pogledati ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.