Kratko i jasno: Helios mora 'pasti'
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.11.2009 u 22:57.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZDS (arhiva)


Perić: Blokirati Delića, Snowa i Moćnika

'Mislim da je najvažnije da od prve minute uđemo maksimalno u susret, da ne dozvolimo njihovim šuterima Deliću i Snowu da se raspucaju jer njih dvojica dosta napada uzimaju na sebe i daju samopouzdanje drugima, tako da je najvažniji cilj zaustaviti tu njihovu vanjsku liniju zajedno s Jurom Močnikom. Ako to uspijemo onda smo odradili dobar dio posla i onda možemo biti sigurni da ćemo uzeti nova dva boda' – kazao je Perić na današnjoj pressici.
Košarkaše Zadra u subotu u 19 sati očekuje utakmica sedmog kola NLB lige u kojoj će Sagadinova družina odmjeriti snage sa slovenskom momčadi Helios. Zadar kod kuće ima stopostotan učinak, dok na gostujućim parketima lako gubi te nema niti jednu pobjedu u ovoj sezoni. Upravo radi toga, utakmica protiv Heliosa mora se pobijediti, a Sagadin je na današnjoj pressici kazao kako se nada pobjedi. Što se zdravstvenog stanja tiče, radi gripe neće nastupiti Jure Škifić, a njega bi trebao zamijeniti Marino Šarlija.

Na pitanja o Upravi kluba, konkretno, o njihovim zadovoljstvom njega kao trenera, Sagadin je kazao kako on dobro radi svoj posao, a ukoliko bi i došlo do nekakvog prekida suradnje, kazao je kako bi to u dogovoru s čelnim ljudima iz kluba učinio sporazumno, van suda. Što se ostalih pojedinosti tiče, Sagadin i dalje ostaje pri svojoj tezi kako Batur nije spreman za seniorsku košarku…

- Mi smo se pripremali za Helios kao i za svakog drugog protivnika budući da je to i zadnji tjedan u kojem možemo pojačano trenirati jer od sljedećeg nam tjedna počinje ritam od dvije utakmice tjedno. Mislim da smo spremni i da ćemo odigrati dobru utakmicu s Heliosom. Helios nije tim za podcjenjivanje jer je već jednom iznenadio u gostima, ali nisu ni tim kojeg se treba bojati. Moramo igrati svoju igru i upisati nove bodove. U svim fazama igre pokušavamo ići korak dalje, obranu igramo dobro, ali znamo i pasti, u skoku smo nešto već napravili, ali tu nam fali konstantnosti, dok u napadu isto variramo jer smo kući odigrali sve utakmice s vrlo dobrim napadom, sa više koševa i većom preciznošću, a u gostima s manjom i tu također tražimo konzistentnost.

Što se zdravstvenog biltena tiče, Sagadin je kazao kako je u svlačionicu ušao virus, pa je tako Jure Škifić, za kojega je kazao kako neće biti u sastavu propustio treninge u posljednja tri dana. Škifića bi trebao zamijeniti Šarlija.

- Što se zdravstvenog stanja tiče, svakog tjedna imamo nekog s virozom jer je virus ušao u svlačionicu tako da se prenosi od jednog do drugog. Ovog tjedna je izgubio dva – tri dana Škifić koji realno neće biti danas u timu ako se netko ne povrijedi, dok su ostali zdravi i spremni. Očekujem otprilike isti tim, samo što će se u njega vratiti Šarlija umjesto Škifića.

'Na novinarski upit da li će šansu protiv Heliosa dobiti mladi talentirani šuter Zadra, Ivan Batur, Sagadin je kazao kako ne želi da mladi igrač 'izgori', pa će Batur još uvijek pričekati dok ne postane u potpunosti spreman, ili kako sam Sagadin kaže - 'jako telo'.

- Zavisi o raspletu situacije, ako bude rasplet dobar onda da. Batura pokušavam malo ojačati i pripremiti. Ja sam stvorio mnoge igrače, 11 ih je završilo u NBA, ali stvorio sam ih na taj način da sam ih pripremio i ja sam specijalist i znam kad je igrač spreman i kad ga treba gurnuti. Ako netko to zna, znam to sigurno ja. Tu ne govorim o tzv. 'garbage timeu', već o trenutku kad je igrač sposoban normalno ući u rotaciju. Za ovu utakmicu je u rotaciji 10 igrača i zna se da je jedanaesti Batur, a da je dvanaesti Šarlija. Ja sam jedan od trenera koji već godinama igra s desetoricom igrača, to je mnogo. Batura pripremam da uđe u 10, u rotaciju, a za to on u ovom trenutku nije spreman jer su prije svega problemi fizičke naravi. Kad Batur i Šarlija budu spremni, ja ću ih gurnuti u prvi plan da budu u rotaciji.

Nakon još jednog novinarskog upita o svojoj budućnosti u KK Zadar, Sagadin je kazao kako on dobro radi svoj posao, dodao je i kako sprovodi koncepciju onoga što je Uprava postavila, te kaže kako na tome ustraje, a ukoliko dođe do nezadovoljstva od strane Uprave kluba, Sagadin kaže da je spreman sporazumno raskinuti ugovor, bez, kako kaže 'tuženja i plaćanja'.

- Meni tu nitko nije dao mjesec dana, to je sklizak teren. Ja radim svoj posao dobro, a Uprava to zna, jer sam im rekao da kad god budu mislili da ne radim dobro, ja sam se u svakom trenutku spreman sporazumno razići, bez ikakvog plaćanja i tuženja. Ovdje se pokazuju određene koncepcije koje je i Uprava postavila i na tom putu ustrajem, a da ćemo mi sve «šamarati» s ovim mladim timom, to je malo teže očekivati. Mislim da imamo solidan rezultat, mogli smo imati i bolji, i meni nitko nije postavio iz Uprave neke uvjete da moramo sutra sve pobijediti jer to tako ne ide.

Na još jedan novinarski upit o tome da li bi mu kao treneru bila poremećena koncepcija ukoliko bi jedan od dvojice Američkih igrača napusti KK Zadar, kako je dao nagovijestiti direktor Mičić izjavom kako nije zadovoljan ni Downsom ni Plaistedom, Sagadin je kazao kako mu je Mičić kazao da to nikada nije izjavio, a izjavio je, što je i prenijela televizija VOX.

- Ja sam bio s direktorom u četvrtak na jednom razgovoru, on tvrdi da to nije njegovo područje i da on u to ne ulazi, te da takvu izjavu nije dao. Dosad se on nije uplitao u te stručne stvari, tako da mislim da neće ni ubuduće – kaže Sagadin.

Na upit kolege novinara, mogu li se znati godišnje plaće novopridošlih Amerikanaca Micaha Downsa i Trenta Plaisteda, Sagadin je kazao kako je to poslovna tajna.

- Ugovori su poslovne tajne, ali to su mladi igrači direktno s koledža, tako da su to dosta jeftini ugovori i mislim da u tom grmu nema zeca i da tu nema problema. To su dva igrača koji će već tokom sezone i sljedećih sezona napraviti dobru karijeru ako ne bude nekih povreda. Obično 'rookie' imaju vrlo škakljivu prvu sezonu u Europi, neki profunkcioniraju za mjesec – dva, a nekima treba cijela sezona i ja se nadam da će ova dva dečka ići dalje i funkcionirati sve bolje. Mi ovdje nemamo stranaca koji se vucaraju po gradu, već imamo vrlo radne ljude i cijeli tim je predan poslu i klubu i zato očekujem da ga se podrži. Imamo krasan ambijent, nijedan od igrača nije zakasnio na trening niti ga propustio. Kad oni koji su za to zaduženi ocijene da to nije to, ja ću se vrlo lako sljedeći trenutak razići i neće biti nikakvih repova jer ja ne želim imati neprijatelje ovdje - za kraj će Sagadin.

Utakmica Zadra i Heliosa na rasporedu je u subotu s početkom u 19 sati u dvorani Krešimira Ćosića.

Hrvoje Perić: "Šesta sam ili sedma napadačka opcija"

Hrvoje Perić zasigurno je jedan od najboljih i najsvestranijih zadarskih igrača, a da je tako, pokazao je lani svojim lucidno dobrim partijama, no, dolaskom Zmage Sagadina na klupu Zadra, Perićeva napadačka igra počela se gušiti. Istina je da od kraja lanjske sezone, pa sve do danas - praktički nismo vidjeli niti "H" od 'onog pravog Hrvoja Perića od lani'. Što o svemu kaže sam Hrvoje Perić?

- Svaku minutu koju dobijem iskoristit ću na najbolji mogući način i izvršavat ću ono što trener od mene traži, u službi sam momčadi, profesionalac. U ovom sistemu igre ne traži me se puno u napadu, mislim da sam šesta ili sedma napadačka opcija, tako da je teško očekivati da ću ja zabijati toliko koševa kao lani. Kada su treneri Zadra bili Aco i Pleso, bila je puno kreativnija igra i u toj igri se igralo puno više s loptom i tu sam imao više slobode, ovdje je drugi sistem i drugi sustav i ja sam sada tu malo u drugom planu, ali to je tako u sportu. Sutra opet mogu dobro odigrati, ali kažem, neka zabijem ja nula koševa, a mi dobijemo i nitko sretniji od mene – kazao je Hrvoje Perić u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.