Nikola Blažević dobio ispisnicu iz KK Zadar
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.11.2009 u 1:35.
ZDNews.hr

Nikola Blažević Foto: Ezadar.hr


Kada su započinjale pripreme košarkaša Zadra za sezonu 2009/10, trener prve momčadi, Zmago Sagadin u Rogašku Slatinu na pripreme je poveo i Nikolu Blaževića, mladog perspektivnog razigravača kojemu je obećano da će dobiti priliku na pripremnim utakmicam, no niti u Rogaškoj Slatini, niti u Karlovcu, unatoč visokim vodstvima Zadra protiv niželigaških protivnika Blažević nije dobio priliku za dokazivanje, niti minute, niti sekunde, već je grijao klupu, a na treninzima je radio izuzetno naporno i kvalitetno što je trener Sagadin nerijetko isticao.

Danas, nekoliko mjeseci kasnije – Čuko, kako ga suigrači i prijatelji zovu – više nije član KK Zadar, ima ispisnicu te nastupa za KK Pet Bunara, a na kraju sezone bi trebao potražiti svoju sreću u nekom drugom klubu.

Šef omladinskog pogona KK Zadar, Joško Pulja u razgovoru za ZadarSport kazao je kako ne može vjerovati da se s Blaževićem nije potpisao ugovor, a za samog mladog igrača kazao je sljedeće: 'Radi o dobrom i perspektivnom igraču i ne mogu vjerovati da nije potpisan ugovor s njim', no, izgleda da se 'struku', u ovom slučaju Pulju i nije baš previše pitalo…

Razgovor s Nikolom Blaževićem pročitajte ovdje:

Iako je bio na pripremama sa seniorima Zadra u Rogaškoj Slatini, te je s njima trenirao i na Višnjiku, obećano mu je, kao i svim mladim igračima Zadra da će dobiti priliku na pripremnim utakmicama, no Blažević priliku nikada nije dobio…

- Bio sam na pripremama sa seniorima,priključio sam im se nakon Europskog prvenstva do 20 godina na Rodosu. Iako je stav KK Zadar prije početka sezone bio da će dati priliku mlađim igračima. U pripremnom periodu rijetko koji od nas mladih igrača je dobio pravu priliku da se iskaže i dokaže treneru Zmagi Sagadinu.

Nakon odrađenih priprema, umjesto da ima ugovor s Zadrom, mladi zadarski razigravač ima – ispisnicu te je slobodan igrač. Zbog čega je to tako upitali smo samog Blaževića koji kaže:

- S obzirom da sam najmlađi od svih izlaznih juniora, napunio sam 18 god prije desetak dana i imao sam vremena sagledati sve mogućnosti i svoj status i budućnost u KK Zadar gdje se na kraju ispostavilo da na mene ne računaju kratkoročno. Zato nisam pristao na ponuđeni ugovor koji bi me previše vezivao, a i sam ugovor je bio nedefiniran. Tražio sam neke izmjene ugovora (broj godina na koliko sam tebao potpisati), no Zadar nije pristao i zato sam zatražio ispisnicu.

Trenutno igraš za Pet Bunara, par riječi o momčadi te kakva su očekivanja kluba?

- Sad sam igrač Pet Bunara (druga momčad KK Zadra) gdje ipak mladi igrači imaju mogućnost napredovanja i dokazivanja. Atmosfera u momčadi je odlična,također ekipa je mlada i ima puno potencijala i mjesta za napredak. Pod vodstvom trenera Pleslića ciljamo na vrh A2 lige.

Nastavak karijere? Gdje se vidiš nakon završetka sezone u Bunarima, imaš li kakvih ponuda?

- Ovu godinu ću završiti najvjerojatnije u Pet Bunara, a na kraju sezone ću sagledati svoju situaciju i pokušati napraviti pravi izbor za svoje daljnje napredovanje u karijeri. Imao sam neke ponude,ali s obzirom da mi je prioritet završiti srednju školu u Zadru ove godine nisam ozbiljno razmišljao o tome.

Zadnje pitanje, na kraju priče, jesi li razočaran radi cijele situacije?

Razočaran jesam,ali sagledavši objektivno svoju situaciju i neku dugoročnu budućnost u KK Zadar, trenutno smatram da ostanak ovdje ne pridonosi mom daljnjem napredovanju u karijeri – za kraj će mladi razigravač Zadra Nikola Blažević koji je, kako kaže zadovoljan svojim statusom u momčadi Pet Bunara.

Pulja: "Ja se ne bih odricao Blaževića"

Iako iz KK Zadar nisu htjeli komentirati 'slučaj Blažević', to je u razgovoru za ZadarSport odlučio učiniti Blaževićev dugogodišnji mentor te šef omladinskog pogona KK Zadar, Joško Pulja koji je kazao kako ne može vjerovati da je Blažević 'pušten' tek tako. Pulja, koji je s nevjericom sve prokomentirao, kaže kako se nada da će se ipak KK Zadar i Blažević dogovoriti te kako će Blažević potpisati svoj prvi profesionalni ugovor za Zadar. Zadarski trener također kaže kako se radi o vrlo talentiranom igraču.

- O Blaževiću mogu reći sve najbolje, ima dobar pas, tj. odlično razvijen osjećaj za pas. Ono na čemu on treba raditi, i to on dobro zna, to je šut. Nikola ima dosta dobrih predispozicija za postati dobar igrač, ima brzi korak i izvanredan proboj jedan na jedan kroz dubinu. Čvrst je i obrambeno izrazito jak i mislim da bi bio solidan 'play' za Zadar. Mišljenja sam da je svaki gubitak loš za Zadar, a posebice 'playeva' kojih mi u Zadru nemamo, osim Prostrana tu su izlazni juniori, Pelcman, Ivanov, Milin i Pahlić koji se nameće. 'Playevi' su suho zlato, njih se ne bi trebalo odricati već bi ih trebalo njegovati te s njima raditi koliko se može, maksimalno. Drago mi je što se i Mario Pešut uspio probiti dalje te je u Zaboku, želim da i on igra što više i što bolje, mislim da će i on uspjeti u karijeri, tj. nadam se i želim mu svu sreću. Za Blaževića sam se osobno zalagao i za reprezentaciju gdje je igrao. Jako mi se sviđa njegov stil igre, a da je dobar potencijal potvrdit će vam i drugi treneri. Ovo mi je prva vijest da je dobio ispisnicu i moram vam priznati da sam malo zatečen. Ako je Batur mogao potpisati ugovor, mogao je i on, mislim da svaki ugovor koji je prvi – je dobar. Kakvi su uvjeti u ugovoru bili to ne znam, no svakako, pošto se radi o perspektivnom igraču, ja ga se ne bih odrekao. Još uvijek vjerujem da se može učiniti nešto da Nikola ostane u Zadru, mislim da Uprava kluba mora reagirati – kazao je Joško Pulja u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.