Dvostruka mjerila Zdenka Mičića
Piše: H.B. | Objavljeno 9.11.2009 u 16:27.
ZDNews.hr

Zdenko Mičić Foto: ZDS (arhiva)


Nakon što su košarkaši Zadra i treći put za redom poraženi na gostujućem parketu, direktor košarkaškog kluba Zadar, Zdenko Mičić, kazao je nakon jutros održanog upravnog odbora kako nitko nije nedodirljiv, tako niti trener prve momčadi Zmago Sagadin, niti igrači. - Prvenstveno je mislio na Amerikance, Downsa i Plaisteda, koji nisu opravdali povjerenje. Mičić je kazao da je pred njima sada mini ciklus od dosta utakmica, koji će pokazati kako se radilo na treninzima. Potom će biti mnogo jasnije tko na Višnjiku ostaje, a tko odlazi; dalo se naslutiti iz njegove izjave – stoji u tekstu objavljenom danas u 15 sati i 30 minuta na web stranicama televizije Vox.

Postoji mnogo načina za izražavanje nezadovoljstva, ali ovakav način nikako nije primjeren jednom direktoru, prvo iz razloga što unosi dodatnu nervozu u svlačionicu pred utakmicu s Heliosom, drugo, iznio je imena igrača, prvo Trenta Plaisteda koji u prosjeku u igri provodi svega 9 minuta u igri. Činjenica je da u šest utakmica nije dobio pravu priliku za dokazivanje, prvu utakmicu protiv Union Olimpije odigrao je 12 minuta, protiv Radničkog 6, dok je protiv Cedevite u igri bio svega 4 minute. 9 minuta dobio je protiv Širokog, a najviše, 22 protiv Partizana gdje je imao 3 ukradene lopte i 7 postignutih koševa. Protiv Cibone je odigrao svega 2 minute i 30 sekundi. Možda Mičić misli da je veliki košarkaški stručnjak pa si daje za pravo govoriti kako nije zadovoljan igrama Plaisteda koji pravu šansu u Zadru nije ni dobio.

Apsurd se nastavlja, nezadovoljan je Mičić i sa Micahom Downsom! No, za Downsa se već može dati poneka ocjena, no nju bi prije svega trebali košarkaški stručnjaci. Downs u igri provodi 20 minuta, što je vrlo dobra minutaža i na temelju nje se mogu donositi neki zaključci. No statistika Downsa nije loša, a kako je i sam Sagadin rekao, Downs katkad varira, no to je normalno za igrača koji odrađuje svoj prvi profesionalni ugovor, i to 'preko bare'. Dakle, kada je Mičiću Sagadin saopćio kako dovodi dvojicu neiskusnih igrača ovaj je to prihvatio, no danas, nekoliko mjeseci kasnije, očito, kako je i sam kazao – nije zadovoljan ni Downsom ni Plaistedom. Možda ga je zasmetalo što je Downs u prvoj utakmici protiv olimpije za 26 minuta na parketu postigao 15 koševa, imao 6 skokova, dvije ukradene lopte te ukupnu valorizaciju 20? Ili ga je zasmetala utakmica protiv Cedevite gdje je Downs za 24 minute postigao 16 koševa, sakupio 6 skokova, dvaput ukrao loptu te imao valorizaciju 13? Odgovore na ova pitanja vjerojatno nećemo doznati, kao niti one jesu li ti isti igrači, pa i oni drugi, osim Plaisteda i Downsa koje Mičić ne proziva direktno plaćeni za ono što rade.

Dvostruka mjerila direktora Mičića

Igrači Zadra, kakav god trenutno rezultat imali, od najmlađeg do najstarijeg dnevno u dvorani provedu minimalno šest sati i nitko ih ne pita da li im je to previše, nitko im čak, što je apsurd – ne govori kada će im na račun sjesti novci koje im klub duguje i koje im se obavezao platiti. Oni koji bi trebali igračima osigurati primanja koja su im ugovorom zagarantirana svoj posao ne rade, i sada se usuđuju kritizirati te iste igrače. Gospodo, prvo svoj posao odradite kako treba, a nakon toga imate pravo tražiti nepravilnosti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.