Ivan Santini junak u pobjedi nad Varteksom 0:2!
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 7.11.2009 u 21:54.
ZDNews.hr

Foto: ZDS (arhiva)


Nogometaši Zadra upisali su važnu domaću pobjedu svladavši Varteks s 2:0. Junak domaće momčadi bio je Ivan Santini koji je s dva pogotka potopio nade Krojača da u Stanovima mogu doći do bod(ov)a...

Trener Zadrana Dalibor Zebić priredio je nekoliko iznenađenja u momčadi. Uvrstio je mladog Ivana Santinija u prvih jedanaest, a Šaranovića ostavio na klupi. U početnoj postavi našao se i Skočibušić koji je napokon zaigrao nakon mukotrpnog oporavka od ozljede.

Od samog početka susreta Zadrani su krenuli furiozno. Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 12. minuti susreta kada se Terkeš našao "oči u oči" s vratarom Varteksa - mogao je birati gdje će pucati, no pogodio je pravo u Krkleca.

Dvije minute kasnije Ćurjurić izvodi udarac iz kuta, a Jerbić pogađa u vratnicu. Na novo uzbuđenje nije se dugo čekalo - u 16. minuti Zadrani su izveli treći udarac iz kuta, a najbolje se snašao Ivan Santini koji je glavom pospremio loptu u gol za rano vodstvo Zadrana.

U 35. minuti novu veliku prigodu propustio je Terkeš koji se ponovno našao u izglednoj poziciji, no tukao je visoko iznad okvira gola. Nakon ove prigode, igra se primirila, pa se na odmor otišlo potpuno zasluženim vodstvom Zadrana od 1:0.

Početkom nastavka - nova velika šansa Terkeša. Promiješao je gostujuću obranu, no opet je bio slab u realizaciji, točnije, udarac Terkeša odlično je obranio Krklec. Vratar gostiju odlično je reagirao na pokušaje Terkeša, no uskoro je bio primoran po drugi puta vaditi loptu iz svoje mreže.

Terkeš promašuje, a Santini pogađa - igrala se 54. minuta kada je mladi napadač postigao svoj drugi pogodak i to ponovno glavom nakon prekida. Tri minute nakon pogotka junak susreta Santini izlazi iz igre uz ovacije domaće publike, a zamijenio ga je Šaranović.

U 68. minuti gosti stvaraju prvu veću opasnost pred vratima Ježine. Smrekar je uposlio Golubara koji je ušao u nastavku susreta, no mladi Golubar je bio u raskoraku te nije uspio doći do lopte. Bila je to zaista velika prigoda za goste.

Deset minuta kasnije dogodio se sporan detalj - Smrekar pada u šesnaestercu nakon kontakta s obrambenim igračem, no glavni sudac susreta Jurica Mihalj samo je odmahnuo rukom što je izazvalo burne reakcije gostujućih igrača.

Do kraja susreta valja spomenuti još jednu prigodu Terkeša koji se ovog puta sapleo i pao. Bila je to ujedno i posljednja prigoda na utakmici koja je završila velikim slavljem domaćih igrača i otprilike 1000 gledatelja na Stanovima.

Ovi bodovi su od velike važnosti za Zebića i njegove momke budući da ih do zimske stanke čeka izuzetno težak raspored.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.