Zadar nokautiran pod Tornjem, Tornado: "Zmago odlazi"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.11.2009 u 21:35.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić - imao loš dan Foto: ZDS (arhiva)


Tornado želi smjenu Sagadina

Pripadnici navijačke skupine Tornado, očito iziritirani još jednim porazom Zadra nakon posljednjeg sučevog zvižduka prvi put ove sezone 'zagrmili' su sa svoje tribine "Zmago odlazi".
Košarkaši Zadra poraženi su večeras u domu Dražena Petrovića u utakmici šestog kola NLB lige od prvoplasirane momčadi, Cibone rezultatom 68-65. Najbolji u redovima Cibone bili su Marko Tomas i Antonio Graves, dok se kod Zadrana jedino istakao kapetan Tomislav Ružić (double-double) koji je postigao 14 koševa uz 11 skokova. No, niti njegov dobar učinak nažalost nije bilo dovoljno za pobjedu.

Također, za naglasiti je kako su Stipčević i Perić odigrali katastrofalno loše, Stipčević 28 minuta uz samo dva postignuta koša i valorizaciju -6, dok je Perić bio gori, za 14 minuta provedenih na parketu posigao samo jedan koš (sa linije slobodnih bacanja) uz ukupnu valorizaciju -2.

U prvom poluvremenu Zadar je bio mrvicu bolja momčad od domaćina, pa se u drugo poluvrijeme ušlo s rezultatom (28-35) za Zadar. Treća dionica bila je dobra za Zadrane, pa su tako u istoj došli i na +9, 35-44, a onda, u posljednjoj četvritini - potpuni potop i niz nelogičnosi, posebice na klupi Zadra.

Rančić dao 16 i primio puno više

U posljednju dionicu ušlo se s rezultatom 37-44 za Zadar, dakle, +7. Nakon niza nelogičnih izmjena sa zadarske klupe, a kasnije i nepotrebnim napucavanjem, Zadrani su pokleki pod tornjem što je Cibona znala kazniti.

Tomas je bio praktički nezaustavljiv posebice u posljednjoj četvrtini, dok je Zadar pokušavao preko Rančića, no danas jednostavno nije išlo. Također je i za naglasiti kako je 'kiša' koševa pala upravo preko Rančića, pa je tako njegov učinak od 16 koševa s obzirom na obranu - nikakav. Tomas, kojega je Rančić čuvao 'utrpao' je 20 koševa. Nešto u Sagadinovoj viziji nije bilo dobro, jer jasno je kao dan da Rančić ne može, ili barem danas nije mogao čuvati Tomasa. Kasnije, u dramatičnoj završnici bolje se snašla momčad trenera Velimira Perasovića, a Zadrani su doživjeli i treći poraz na gostujućem parketu. Konačan rezultat bio je 68-65 za Cibonu...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.